Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Karşılıklı ataklar halinde geçen karşılaşmada Fırat Aydınus ikili mücadelelere izin vererek oyuna tempo kazandırdı.
Maçın başında Giray-Emenike mücadelesindeki devam kararı doğruydu. Emenike’nin sakatlandığı pozisyonda Giray’ın kasıtlı bir hareketi yoktu. Kart gereksizdi, faul yeterliydi. Engin Baytar, Bucaspor maçında Cüneyt Çakır’ı kandırdığı pozisyonun benzerinde Yasin’le girdiği ikili mücadelede kendini kolayca yere bıraktı. Aydınus devam ettirdi. Kararını protesto eden davranışından dolayı Engin’e sarı kartını yerinde ve zamanında kullandı.
Deumi’nin Burak’a yaptığı sert müdahaleyi avantaja bırakmasının hemen ardından Birol’un Alanzinho’yu tutmasında oyunu durdurarak hem Deumi’ye hem de Birol’a sarı kartını doğru olarak gösterdi. Seric’i arkadan tutan Mustafa’ya da kartını kurala uygun olarak çıkardı.
İlk yarı bitiminde düdüğünü çaldıktan sonra akını devam ettirmediği için kızarak topa protesto amacıyla vuran sarı kartlı Engin’e ikinci sarıdan kırmızı kartını göstermeliydi. Aydınus, deneyimindeki bir hakemin düdüğünü çaldıktan sonra sırtını dönmemesi lazımdı.
İkinci devre Hakan Özmert’e Engin ile Cale’ye yaptığı faullerden sonra sarı kartını kullanmalıydı. Oyun içinde benzer pozisyonlarda sarı kartını gösterdi. Kaleci Tomic’in takım arkadaşı Birol’a yaptığı hareket sportmenliğe aykırı, sarı kart gerektiren bir davranıştı. Ancak Aydınus kartı atladı.
Karşılaşma genelinde kendinden emin davranışlarıyla faullerde iki takım için de tutarlı kararlar veren Fırat Aydınus kart hataları ile başarılı sayılabilecek yönetimine gölge düşürdü.