Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

MHK, 2008-2009 sezonu için 40 isimden oluşan bir kadro kurdu. Bu kadroda bulunanlar, hem Süper Lig hem de Bank Asya Ligi’nde görev yapacaklar.
En ilginci ise; kadroyu oluşturan MHK, 2’si FIFA kokartlı 5 hakemi sebepsiz bir şekilde seminere davet etmeyerek kendi kararı ile çelişerek kadro dışı bıraktı.
35 hakemin 12’si bu yıl terfi etti. Kadrodaki tecrübeli sayılabilecek 23 isimden Barış Şimşek askere gidiyor. Şampiyonluğa oynayacak takımların maçlarına verilecek hakem sayısı azami 12. Her fırsatta teknik direktör benim, kadromu ben kurarım diyen (!), ancak daha sezon başında kadrosuna travma yaşatan Oğuz Sarvan MHK’sının yapılan transferlerle büyük çekişmeye sahne olacak süper ligimizi nasıl idare edecekleri büyük bir soru işareti!
Ön yargılı olmak istemem, ama görünen köy kılavuz istemez derler. İşte size Süper Lig ile Bank Asya Ligi’ni yönetecek isimler.


Görünen köy...
Selçuk DERELİ
Ankara bölgesi. FIFA kokartlı. 1969 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Deneyimli olmasına rağmen, fiziksel çöküntü içinde. Başarılı olmak istiyorsa sadece hakemlik yapmalı. Kamuoyunda güvenilirliği tartışılmaya başlandı.


Gökhan GÜNEŞER
Adana bölgesi. 1975 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Geçen yıl Bank Asya Ligi’nde daha fazla görev aldı. Bu sezon şans bulabilir.

Bülent YILDIRIM
Ankara bölgesi. FIFA kokartlı. 1972 doğumlu. Dış Ticaret Müsteşarlığı İç Denetim Başkanı. Geçen sezon oynanan, Trabzon-Beşiktaş müsabakaları ile yıprandı. Formunu tekrar kazanarak, kamuoyunda hakkında oluşan soru işaretlerini kaldırmak zorunda. 

Bünyamin GEZER
Ankara bölgesi. 1972 doğumlu. Polis memuru. Geçen yılın flaş hakemiydi. Bu sene onun için daha zor geçecek. Çizgisini korumak uğruna daha çok çalışmalı.

M.İlker COŞKUN
Ankara bölgesi. 1979 doğumlu. Tıbbi mümessil. Askerden döndükten sonra fazla şans bulamadı. İstikrarı yok. Gençliği ve tecrübesi avantajı. 

Özgüç TÜRKALP
Ankara bölgesi. 1974 doğumlu. Gayrimenkul Danışmanı. Tecrübeliler sınıfında. Üzerindeki baskıyı attığı takdirde verilecek görevlerde başarılı olabilir.
Cem DEDA
Antalya bölgesi. 1980 doğumlu. Spor yöneticisi. MHK sebepsiz olarak, seminere çağırmadı. Bu şartlarda sezon içinde görev alması çok zor.

Kuddusi MÜFTÜOĞLU
Antalya bölgesi. Şehir planlamacısı. Futbolu çok iyi bilmesine rağmen bir türlü istikrarlı yönetimler sergileyemedi. Bu yıl eski günlerine dönmek adına son şansı.

M.Kamil ABİTOĞLU
Antalya bölgesi. 1970 doğumlu. Turizmci. Geçen yılı düşüşte kapattı. Bu sezon saha içindeki eski rahatlığına kavuştuğu takdirde başarılı olabilir. FIFA kokartına yakın.

Mustafa ÖĞRETMENOĞLU
Antalya bölgesi. 1978 doğumlu. Serbest muhasabeci. Bank Asya Ligi’nde 2 maç yöneterek Süper Lig kadrosuna terfi etti. Süper Lig’de görev verilmesi zor.

Erbay ALDEMİR
Aydın bölgesi. 1976 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Fiziki görüntüsü iyi. Ancak, Bank Asya Ligi’nde iki maç yöneterek terfi etti. Süper Lig’de görev verilmesi zor.

Aytekin DURMAZ
Balıkesir bölgesi. 1970 doğumlu. Elektrik mühendisi. Kadronun tecrübelilerinden. Süper Lig’de görev alır, ancak zor maçları yönetemez.

İlker MERAL
Balıkesir bölgesi. 1971 doğumlu. Eczacı. Bu yıl geçen sezondan daha zorlu maçları yönetebilir. Hakemlik tekniği iyi.  

F.Serkan KOÇAK
Çankırı bölgesi. 1973 doğumlu. Tekniker. Bank Asya Ligi’nde az maça çıkanlardan. Bu yıl Süper Lig’de görev alamaz.

Taner GİZLENCİ
Denizli bölgesi. 1967 doğumlu. Eski profesyonel futbolcu. Futbolculuktan gelmesinin avantajını sahaya iyi yansıtıyor. Yeni çıkanlar arasında göreve en yakın isim.

Özgür YANKAYA
Edirne bölgesi. 1978 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Bank Asya Ligi tecrübesi bile yok. Süper Lig’de görev alamaz.

Hakan SİVRİSELVİ
Eskişehir bölgesi. 1973 doğumlu. Spor Uzmanı. MHK yıl içinde görev vermeyeceğini seminere çağırmayarak belli etti.

Vedat YÜKSEL
Mersin bölgesi. FIFA kokartlı. 1974 doğumlu. Spor Uzmanı. MHK’nın kara listesinde. Görev alması çok küçük ihtimal.

Cüneyt ÇAKIR
İstanbul bölgesi. FIFA kokartlı. 1976 doğumlu. Sigortacı. Geçen yılın kırmızı kartlarıyla en çok tartışılan ismi. Kartlarını otorite gösterisi uğruna kullanmaktan vazgeçmediği takdirde MHK’nın başını çok ağrıtır. Yönetim tarzını değiştirmeli.

Fırat AYDINUS
İstanbul bölgesi. FIFA kokartlı. 1973 doğumlu. Jeoloji mühendisi. Derbilerin aranan başarılı hakemi olmasına rağmen aynı başarıyı diğer maçlarda gösteremiyor. Bu yıl istikrarlı yönetimler sergilemeli.

Hüseyin GÖÇEK
İstanbul bölgesi. FIFA kokartlı. 1976 doğumlu. İnşaat mühendisi. Tecrübe kazandı. Bu yılın önde hakemlerinden olabilir. Kart standardına dikkat etmeli.

Serkan ÇINAR
İstanbul bölgesi. 1976 doğumlu. Öğretmen. Yeni çıkanların içinde en fazla Bank Asya Ligi yönetenlerden biri. Az da olsa şans bulabilir. Fiziki görüntüsü çok iyi.

Süleyman ABAY
İstanbul bölgesi. 1973 doğumlu. Gazeteci-Grafiker. Müsabakaları gerecek hareketlerden kaçındığı takdirde daha başarılı olur.

Bülent DEMİRLEKİzmir bölgesi. FIFA Kokartlı. 1975 doğumlu. Beden Eğitimi Öğretmeni. MHK değişmediği sürece hakemlik yapamaz.

Hakan CEYLAN
İzmir bölgesi. 1979 doğumlu. Serbest Meslek. Kadroya alınan isimler içinde tecrübeli sayılabilir. Az da olsa şans bulabilir.

Hakan ÖZKAN
İzmir bölgesi. 1970 doğumlu. Elektronik mühendisi. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir tarzı var. Maçın önüne geçme duygusunu bir kenara atabilirse şans bulabilir. 

Hüseyin SABANCI
İzmir bölgesi. 1980 doğumlu. Serbest Meslek. Bank Asya Ligi’nde maç yönetmeden Süper Lig’e çıkan bir isim. Süper Lig’de görev alamaz.

Tolga ÖZKALFA
İzmir bölgesi. 1977 doğumlu. Diş doktoru. Askerden döndü. Uzun zamandır maç yönetmedi. Hakemlik tekniği iyi. 

Deniz ÇOBAN
Konya bölgesi hakemi. 1977 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Geçen yıl tecrübe kazandı. Bu yıl daha zor maçlarda görev alabilir.

Suat ASLANBOĞA
Malatya bölgesi. 1978 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Bu sezon  daha fazla şans bulabilir.

Zafer DEMİR
Malatya bölgesi. 1973 doğumlu. Öğretmen. Yenilerin içinde tecrübeli sayılabilir. Az da olsa şans bulabilir.

Çağatay ŞAHAN
Manisa bölgesi. 1979 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Kural hatası yaptığı için çıkamadığı kadroya bu yıl terfi etti. Başarı şansı yüksek.

Koray GENCERLER
Manisa bölgesi. 1978 doğumlu. Turizmci. Bu yıl sürpriz yapabilir. Deneyimli.

Yunus YILDIRIM
Manisa bölgesi. 1970 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. MHK’nın gözü kapalı her maça görevlendirebileceği tek isim.

Nihat AKMAN
Muş bölgesi. 1971 doğumlu. Serbest Meslek. Bank Asya Ligi’nin en fazla maç yöneten ismi. Süper Lig’de şans bulması zor.

Mürvet SEZER
Samsun bölgesi. 1974 doğumlu. Serbest meslek. Fiziki görüntüsü zayıf olmakla beraber yeni çıkanlar arasında Süper Lig şansı bulabilecek bir isim.

Abdullah YILMAZ
Trabzon bölgesi. 1978 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. Bu yıl çıkışa geçerek gerçek kimliğini sahaya yansıtmalı.

Barış ŞİMŞEK
Trabzon bölgesi. 1976 doğumlu. İnşaat mühendisi. Askere gideceği için bu yıl fazla görev alamayabilir.

Halis ÖZKAHYA
Batman bölgesi. 1980 doğumlu. Beden eğitimi öğretmeni. FIFA kokartı için en yakın isim. Tecrübe kazandıkça başarısı artıyor. Yönetim tarzı Fırat Aydınus gibi. TV’den yayınlanan maçlardaki başarısını diğer müsabakalarda gösteremiyor.