Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kaygan zeminde oynanan karşılaşmada Çek hakem Pavel Kralovec, ikili mücadelelerde titiz davranarak faullerde genelde verdiği tutarlı kararları ile maçı kontrolünde tuttu.
Oyunun hemen başında yerden seken top Burak'ın eline çarparak önünde kaldı. Vuruşun gol olmamasıyla tartışılmaktan kurtuldu. Kasıt olmasa da oyuncu kendisine ve takımına avantaj sağladığı için serbest vuruş vermeliydi.
Pogatetz'in kayarak Mehmet Ekici'ye yaptığı faulde sarı kartını hemen kullanarak maçın sertleşmesine izin vermeyeceğini oyunculara kabul ettirdi. İkinci devre kararına itiraz eden Fuchs, Paul ve Mehmet Topuz'a çıkardığı kartlar doğruydu. Yardımcı hakemin Nuri'ye kaldırdığı hatalı bayrak ise gollük bir pozisyonu engelledi. Arnautovic'in topsuz alanda Arda'ya yaptığı sakatlayıcı harekete kırmızı kartını göstermeliydi.
Ceza alanında Hoffer, Hakan Balta'nın elini vücudunda hissettiği anda kendini yere bıraktı. Pavel inanmadı, ancak yardımcı hakemin uyarısıyla penaltıyı verdi. Hakan Balta'ya itirazı nedeniyle çıkarması gereken kartı göstermedi. Galip durumdayken seyircimizin rakip takım kalecisine yabancı cisim atması ise inanılır gibi değildi. Çek hakem oyunun tansiyonunun daha fazla artmaması için hemen oyunu başlatarak kaleciye taviz vermedi. Pavel'in, iyi başladığı maçta ikinci devredeki hatalı kararları nedeniyle yönetimi vasatı aşmadı.