Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Macar hakem İstvan Vad, maçı kontrolünde tutma arzusu içinde karşılaşmanın başında oyunu bozacak hareketlere müsaade etmedi. Oyuncuları anında uyararak onlara otoritesini hissettirdi.
Serbest vuruşlarda ceza alanı içinde birbirlerini iten ve tutan futbolcuları ikaz ederken deneyimsizliğinden geç kaldı. Top oyuna işaretini vermeden girdiği için atışı kullanan oyunculara sarı kartını göstermeliydi. İlk devre Aurelio'ya da üst üste üç faul yapmasına rağmen kartını çıkarmadı.
Tuncay'a arkadan yapılan faulde pozisyonu avantaja bıraktı. Top oyun dışına çıktığında ihlali yapan oyuncuya kartını göstermeliydi. Arda'ya arkadan yaptığı faul sonrası Karpovic'e gösterdiği sarı kart doğruydu. Ancak oyuncu aynı dakika içinde benzer hareketi Emre'ye de yaptı. Bu kez kartın rengi ikinci sarıdan kırmızı olmalıydı.
Barajı ihlal ettiği gerekçesi ile Zhumaskaiyev'e gösterdiği kart gereksizdi. Emre'nin rakibine kart göstertmek için topu üzerine vurmasında yorum hatası yaptı. İki takım arasındaki güç dengesi ve skorun verdiği rahatlıkla oynanan maçta Macar hakem yaptığı kart hataları nedeniyle başarısız bir yönetim sergiledi.