Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ceza alanındaki Kewell-Kulusic mücadelesindeki devam kararında haklıydı. Kewell'ı düşüren Orhan Şam'a çıkardığı kart da doğruydu. İlk devrede devamlı faullü oynayan Barış'a karşı aşırı hoşgörülü davrandı. Yıldırım tecrübesindeki bir hakemin kaleci Serdar'ın hakemlerden ayırt edilemeyen forma ile oynamasına izin vermemesi gerekirdi.
İkinci devrenin başında Çağlar'ın üzerinden aşırttığı top yerde kayarak müdahale eden, elleri ve kolları doğal pozisyonda olmayan Orhan Şam'ın ellerinden döndü. Serbest vuruşu verdi. İkinci sarıdan kırımızı kartını kullanmayı unuttu.
Gökhan Zan'ın faul kararından sonra sinirlenerek üzerine doğru vurduğu top kendisine çarptı. Oyuncunun saldırgan davranışı nedeniyle kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı.
Aydın'a, Oktay'a yaptığı faulden sonra kartını atladı. Benzer harekette Pino'ya kartını göstermişti. Uzun süreli sakatlık döneminden sonra çıktığı ilk karşılaşmada Yıldırım, oyunu kontrolünde tutmasına ve faullerde tutarlı kararlar vermesine rağmen, her zamanki kart standartsızlığı nedeniyle vasatı aşmadı.