Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Golle başlayan karşılaşmada Yunus Yıldırım, şüpheli pozisyonları devam ettirerek maça tempo kazandırdı. Faullerde genelde tutarlı kararlar veren Yıldırım, kart uygulamalarında aynı başarıyı gösteremedi.
Alanzinho’nun Hamza’ya arkadan, Selim’in ise Jaja’ya yaptığı fauller sarı kartlıktı. Kararını protesto eden Ziani’ye de sarı kartını göstermedi. İlk yarıda kale alanı içinde Souleymanou-Burak ikili mücadelesindeki korner kararı doğruydu. Souleymanou önce topa temas ederek tehlikeyi uzaklaştırdı. Burak’ın penaltı beklentisi geçersizdi.
Burak’ın attığı ikinci gol öncesi ceza alanı önünde Abdullah’la girdiği ikili mücadeledeki devam kararında haklıydı. Yıldırım, benzer pozisyonları maçın içinde devam ettirmişti. Pozisyona itiraz eden Abdullah’a çıkardığı sarı kartta haklıydı. Glowacki dikkatsiz müdahale ile topa değil Mehmet Eren’e vurdu. Yeri çok kritikti. Net faulü veremedi.
Ceza alanı önünde Burak kaleye doğru yöneldiğinde arkadan gelen Hamza’nın kontrolsüz müdahalesi ile yerde kaldı. Yeri konusunda tereddüt yaşamış olacak ki pozisyonu devam ettirdi. Serbest vuruş vermeliydi. Hamza’ya bariz gol şansını engellemeden kırmızı kartını kullanmalıydı. Cale’ye sarı kartını göstermek için önemli bir Kayserispor akınını durdurdu. Pozisyonu avantaja bırakıp, oyun durduğunda Cale’ye kartını çıkarmalıydı.
Gollü ve heyecanlı maçta Yunus Yıldırım seyirci baskısından etkilenmeden objektif kararlar vermeye çalıştı. Ancak kartlarındaki hatalarla öne çıktı.