Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ligde ve Avrupa kupalarında aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle Galatasaray açısından çok önemli bir karşılaşmaydı. Abdullah Yılmaz, bunun bilincinde olarak oyunun başında faullerde çok dikkatliydi. Oyuncuları uyararak maçın gerginleşmesine izin vermedi. Ceza alanına havadan gelen toplarda futbolcular arasındaki itme ve tutmalarda doğru tespitler yaptı.
Tansiyonu yüksek maçı iyi yönetirken ilk yarının son dakikasında sarı kartı bulunan Volkan’ın ayağındaki topu kayıp düşerek kaybettiğinde yerde bilerek eli ile kontrol etmesine serbest vuruş verdi. İkinci sarıdan kırmızı kartını çıkarmayınca maçın kontrolünü kaybetti. Galatasaraylı oyuncuların toplu olarak yaptığı yoğun itirazlarla karşılaştı.
Milan Baros’un bilerek kendisine arkadan yaptığı sportmenlik dışı fiziksel teması sarı değil kırmızı kart ile cezalandırmalıydı. Bu tür davranışlarda hakemlerin otoritelerinin zedelenmemesi için kesinlikle daha katı olarak disiplin uygulamalarını yapmaları istenir.
İkinci yarı sarı kartlarını sıkça kullandı. Hüseyin, Elano ve Kewell’a çıkardığı kartlar doğruydu. Sarı kartlı Ayhan’ın Batalla’ya arkadan kayarak yaptığı kontrolsüz hareketinde ikinci sarıdan kırmızı kartını göstermedi. Bursaspor’un ikinci golünde Ergic topa vurduğunda Ömer Erdoğan ofsayt pozisyonunda olsa da bulunduğu yerde oyuna veya rakibe müdahalesi yoktu. Golün geçerli sayılması doğru bir karardı.
Geçtiğimiz sezonu başarılı kapatan Yılmaz, dün kırmızı kartlarını yerinde kullanamaması nedeniyle maçı tartışmalı bitirerek sezona iyi başlayamadı. Gergin geçmesi muhtemel bu karşılaşmaya MHK daha deneyimli bir hakem atamalıydı.