Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bünyamin Gezer, ilk devre iki farklı yönetim ortaya koydu. Gollere kadar ve sonrasında verdiği kararlarla öne çıktı.
Maçın başında kartına başvurmadan uyararak oyunu kontrolü altına almaya çalıştı. Colman'a, Selçuk'a arkadan yaptığı hareket sonrası göstermesi gereken kartını Emre'ye yaptığı müdahalede gereksiz çıkardı. Fenerbahçeli futbolcuların sert oyununa prim vermesi, Trabzonsporlu oyuncuları sindirirken, Fenerbahçelileri cesaretlendirdi.
İlk golde Giray'ın, Lugano'nun formasından bariz çekmesi vardı. Gol olması pozisyon şansıydı. İkinci gol öncesi Emre'nin, Jaja'ya yaptığı hareket ise sarı kartlıktı. O pozisyon avantaja bırakılmazdı. Oyunun devamında gol oldu. Mehmet Topuz'a, Engin'in bilerek ayağına basmasına kartını göstermedi.
Faul beklentisi içinde yere düşen Emre'nin yaptığı itirazı görmesine rağmen değerlendiremedi. İkinci devre aynı oyuncuya yine itirazdan gecikmeli çıkardığı kart sonrası Emre'nin eli ile yaptığı hareketi görmezden geldi. Lugano'ya itirazdan verdiği sarı doğruydu. Ancak itiraza neden olan Engin-Niang ikili mücadelesindeki faulü skorun rahatlığından dolayı verdi. Gökhan'a, Umut'a arkadan yaptığı faulde gösterdiği kartta haklıydı.
İkinci devre oyunun kontrolünü elinden kaçırdı ve kartlar çıktı. Jaja'ya arkadan yaptığı iki faulden sonra Selçuk'a çıkan sarı kartlar ve devamında gösterilen kırmızı kartta haklıydı. Glowacki'nin ilk sarı kartı doğruydu. Ancak ikinci sarı kartını gösterdiği pozisyonda Alex'in düşüşüne aldandı. Kart görmesi gereken Selçuk İnan ve Mehmet Topuz maçı kartsız tamamladı. Jaja'ya gösterdiği kart gereksizdi. Volkan'ın vakit geçirmeden dolayı gördüğü kart yerindeydi. Cale'ye, Gökhan Gönül'e yaptığı kontrolsüz harekette kartını çok geç kullandı.
Uzatmada Tayfun'a çıkan kırmızı karta elle, kolla ve sözlü olarak yaptığı itiraz neden oldu. Direkt kırmızı kart çıkardığına göre kötü söz söylemişti. Faul ve kartlarında farklı kararlar veren Gezer, kurallara göre değil kendi yönetim tarzını ortaya koyarak başarısız yönetti.