Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kuddusi Müftüoğlu’nun ikili mücadelelere izin veren, avantajlara dikkat eden, faullerdeki dikkatli yönetim tarzı sayensinde keyifli ve zevkli bir karşılaşma oldu. Müftüoğlu, kendine güvenen, rahat ve otoriter görüntüsü ile maçın kontrolünü devamlı elinde tuttu.
İlk yarının son dakikası içinde Sivasspor kale alanındaki ilginç mücadeledeki devam kararları doğruydu. Akın, Alex’in üstüne çıktı. Alex’in rakibine yönelik bir hareketi yoktu ve Akın topu elinden kaçırınca faul itirazında bulundu. Pozisyonun devamında Alex’in önündeki topa ilk müdahaleyi Akın yaptı. Alex’in yerde kalmasında herhangi bir ihlal yoktu.
Orta sahada Keita rakibinin müdahalesi olmadan yerde kaldı. Devam eden atakta Fenerbahçe takımı tehlikeli bir pozisyon bulmak üzereyken Müftüoğlu sakatlık gerekçesi ile oyunu durdurdu. Halbuki Keita kafasına veya göğsüne bir darbe almamıştı. Sağlığını tehlikeye düşüren bir durum yoktu. Oyunu devam ettirmeliydi.
Tedavi sonrası hakem atışı ile başlayan oyunda havadan gelen topa hareketlenen Semih, Murat Sözgelmez ile aynı hizadaydı. Ofsayt yoktu. Yardımcı hakemi bu pozisyon için tebrik etmek gerekiyor. Atağın hemen devamında gol olması hakem şansıydı. Yoksa oyunu sakatlık nedeniyle oyunu durdurması tartışılabilirdi.
Pozisyonları yakından izleyerek faullerde tutarlı kararlar vermesi, sarı kartını yerinde kullanarak otoritesini kabul ettirmesi, maçta tansiyonu yükseltecek kararlardan uzak durmasının yanında oyuncu sakatlanmalarındaki müdahalelerinde hata yapsa da Müftüoğlu’nun zorlu maçtaki genel yönetimi başarılıydı.