Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İngiliz hakem Michael Riley kendisinden emin rahat tavırları ile oyunun kontrolünü elinde tuttu. Faullerde çok dikkatliydi. Premier Lig’in özelliğinden dolayı ikili mücadelelere izin verdi. Faul beklentisi içinde kendini yere bırakan oyunculara prim tanımadı.
Attığımız gol öncesi Arda topu ortaladığında, Tuncay rakip kale çizgisine toptan ve rakip oyunculardan daha yakındı. Yardımcı hakem ofsayt pozisyonunu tespit edemedi. Tuncay’ın kaleci Cassillas’ın önünden topa vurduğunda Semih, topun arkasındaydı. İkinci pozisyonda herhangi bir ihlâl yoktu.
İbrahim Üzülmez ve Emre Aşık’a rakiplerine yaptıkları kontrolsüz hareketlerde, Xavi’ye ise ilk yarı bitiminde protesto amaçlı olarak alkışlaması sonucu gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Ancak Ramos’u kararına itirazdan dolayı iki kez uyarması gereksizdi. İkinci itirazında sarı kartını göstermiş olsa, ikinci yarı Ramos kırmızı kartla oyun dışında kalırdı.
Köşe vuruşunda kale alanı içindeki Torres’in kafa vuruşu sonrası kaleye giden topun yakın mesafede olsa arkası dönük İbrahim Üzülmez’e açık kolundan dönmesinde verdiği penaltı kararı doğruydu. Sarı kartlı İbrahim’e, ikinci sarıdan kırmızı kart göstermedi. 12. kural uygulamalarında genelde tutarlı kararlar veren, otoritesini oyunculara kabul ettiren Riley disiplin uygulamalarında hatalar yapsa da karşılaşmadaki genel görünümü ile vasattı.