Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor-Gaziantep maçındaki kararları nedeniyle tartışılan Cüneyt Çakır maça baskı altında başladı. Faullerde titiz davranarak maçın tansiyonunun yükselmesine izin vermedi.
Daha önce uyardığı Kağan'a Stoch'a yaptığı faulden sonra sarı kartını doğru çıkardı. Sestak'ın Santos'a yaptığı hareketten sonra da kartını göstermeliydi. Alex ceza alanında topu Rajnoch'tan kurtardığı anda rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Penaltı kararı doğruydu.
Niang, ceza alanına girdiği sırada topu Senecky'den kurtardı ve rakibinin çelmesi ile yerde kaldı. Penaltı doğruydu. Ancak Senecky'ye bariz gol şansını engellediği gerekçesi ile çıkardığı kırmızı kartta yorum hatası yaptı. Niang kaleciyi geçtiği anda top Aydın'ın kontrolündeydi. Bu pozisyonda sarı kart yeterliydi. İkinci devrenin başında Topuz'a oyun durduktan sonra Sestak'ı iteklemesi nedeniyle sarı kartını doğru kullandı. Niang ceza alanında Özden'den önce davranarak topu çeldiği anda Özden elleri ile rakibini engelledi. Penaltı ve sarı kart doğruydu. Topun yönü nedeniyle bariz gol şansı yoktu. Gollerden sonra rahatlayan karşılaşma Çakır'ın işini de kolaylaştırdı. İlk devre Alex'in serbest vuruşunda topun önünde durması, ikinci yarıda da aynı oyuncunun koşu yolunu kapatması ile oyuna müdahalesi Çakır'ın deneyimine yakışmadı. Tedirgin çıktığı karşılaşmada haklılık payı yüksek kararları ile kartlarında hatalar yapmasına rağmen Çakır'ın genel yönetimi iyiydi.


Kuddusi Müftüoğlu başarılıydı
Kuddusi Müftüoğlu, erken gelen gollerle rahatlayan karşılaşmada maçı devamlı kontrolünde tuttu. Şüpheli pozisyonlarda oyunu devam ettirerek maça tempo kazandırmak istedi.
Burak’a kararına itirazı nedeniyle gösterdiği sarı kartta haklıydı. Aynı oyuncuya maçın son dakikasında ceza alanı içinde rakibinin hiçbir teması olmadan penaltı beklentisi içinde kendini yere atması sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartını çıkarabilirdi. Mustafa Yumlu’ya çıkardığı kartlarda da
haklıydı.
Müftüoğlu, zorlu karşılaşmada maçın skorunu etkilemeden başarılı bir yönetim sergiledi.