Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kuddusi Müftüoğlu, maçın başında otoritesini oyunculara kabul ettirdi. Faullerde iki takım için de objektifti. Topsuz alanda Baros’un rakibini iteklemesini doğru tespit etti ve atılan golün iptali doğruydu. Erkan’ın arkadan kayarak Culio’ya yaptığı harekete çıkardığı kart kurala uygundu.
İlk devrenin en kritik pozisyonu Bucaspor ceza alanında yaşandı. Havadan gelen topa Servet ile Mendy birlikte yükseldi. Önde bulunan Mendy’nin elleri yukardaydı. Kanımca Mendy’nin elinden seken top direkten döndü. Topun bariz yön değiştirmemesi nedeniyle Müftüoğlu yanıldı. Zor pozisyondu, ancak penaltı kararı verilmeliydi. Devamında Mendy’nin topla bilerek elle oynamasında sarı kartını göstermeliydi.
Stancu’nun attığı golün ofsayt gerekçesi ile iptali doğruydu. Sarı kartlı Erkan’ın, Stancu ile ikili mücadelesinde Galatasaray kenar yönetimi ve oyuncuları ikinci sarı kartı beklese de Müftüoğlu oyunu devam ettirmekte haklıydı.
Topu bilerek eliyle oynayan Civar’a, yardımcı hakemine gözlük işareti yapan Cana ile Stancu’ya ve Ragıp’a çıkardığı kartlar kurala uygundu. Kazım’ın arkası dönük ve kolu açık değildi. Serbest vuruş ve sarı kartta yorum hatası yaptı. Neill-Civar mücadelesi de tartışmalıydı. Civar, Neill’in üstüne yüklenmişti. Müftüoğlu tartışılacak kararlar nedeniyle iyi bir yönetim ortaya koyamadı.