Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlker Meral kendine aşırı güvenli görüntüsü ile başladığı karşılaşmanın ilk dakikalarında ceza alanı içinde Kazım’ın topu rakibinden kurtardığı anda, Muhammet’in ayağına basmasıyla yerde kalmasını değerlendiremedi. Pozisyonda önü açıktı. Penaltı vermeli bariz gol şansını engellemeden Muhammet’e kırmızı kartını göstermeliydi. Aynı oyuncu, Baros’a arkadan kayarak yaptığı kontrolsüz harekette de kart görmedi.
Ceza alanında Milan Baros-Deumi ikili mücadelesi ilginçti. Baros, topu Deumi’nin yanından attığı anda oyuncunun üstüne doğru düştü. Kanımca engelleme yoktu. Deumi sabit duruyordu. Baros’un koşu yolunu kapatmak için bir hareket yapmadı. Devam kararı doğruydu.
Gökhan Zan’a çıkardığı sarı kartta faulü yapan İlhan Parlak’tı. Pozisyona uzak kaldığı için yorum hatası yaptı. Şenol’a, Culio’ya arkadan kayarak yaptığı harekette gösterdiği sarı kartta haklıydı. Culio’nun ceza alanına pas olarak gönderdiği top yakın mesafeden Ragued’in koluna çarptı. Oyuncunun kolu açık değildi. Çarpma olarak değerlendirmesi doğruydu.
İkinci devrede Hakan Söyler’e üst üste yaptığı faullere rağmen kartını göstermedi. Milan Baros ve Hakan Özmert’e çıkardığı kartlar kural gereğiydi. Ceza alanındaki Baros-Seric mücadelesindeki devam kararı da doğruydu. İlker Meral, faul ve kartlarında standardı tutturamayarak maçın genelinde verdiği tartışmalı kararları ile genel yönetiminde başarısızdı.