Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fırat Aydınus son haftaların en formda hakemi. Bu güven duygusuyla maçı kontrolünde tutmakta zorlanmadı. Oyuncular tarafından kabul edilen otoritesi ile faullerde iki takım için de tutarlı kararlar verdi.
Marcin Kus'un, Stancu'ya arkadan yaptığı faul sonrası çıkardığı sarı kart doğruydu. Baros'un attığı golde ofsaytı Mahmut bozdu. Yardımcı hakem kritik pozisyonu iyi tespit etti. Oyuncuları uyarırken vücut dilini abartılı kullanmaması Aydınus'un olumlu yönüydü. Holmen'e sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle çıkardığı sarı kart da yerindeydi. Gökhan Ünal-Servet ikili mücadelesindeki devam kararında haklıydı. Ünal rakibinin elini hissetmesiyle durdu. Ceza alanına giren Ekrem'in Kazım topla oynama niyeti olmadan itekleyerek dengesini bozdu. Penaltı doğruydu.
Serdar Kurtuluş ve Ali Güzeldal'a gösterdiği kartlar da kurala uygundu. Olumsuz hava koşulunda oynanan maçta Aydınus çok koşarak, pozisyonları yakından izlemesi sayesinde verdiği objektif kararlarla başarılıydı. Ancak uzatmanın son dakikasında Pino'nun topsuz alanda Marcin'e yaptığı müdahaleyi tespit edemedi. Yardımcı hakeminden aldığı yardımla sarı kartını gösterdi. Ama hareket net olarak kırmızı kartı gerektiriyordu. Bu da iyi götürdüğü maçtaki tek hatasıydı.