Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yunus Yıldırım’ın maç boyunca faul ve kartlarında tutarlı kararlar veremedi. Sivassporlu futbolcuların devamlı faullü oynamalarında kartlarını yerinde kullanamayınca karşılaşmanın tansiyonu yükseldi.
Ivanovs’un maçın başında arkadan Niang’a yaptığı faulde sarı kartını çıkarsa karşılaşmayı kontrolü altına alabilirdi. Kale alanı önünde Bekir’in açık koluna çarpan top önünde kaldı. Vuruşu gol olsaydı, çok tartışılırdı. Mehmet Topuz’un ortasında topun geçmesini engellemek isteyen Cihan’ın açık koluna çarpan top kornere çıktı. Yardımcı hakemin önü açıktı. Hakemi uyarmalıydı. Kanımca penaltıydı.
Keita’nın önce Alex’e ardından da Mehmet Topuz’a yaptığı faullerde sarı kartını unuttu. Uğur’un arkadan kayarak Dia’ya yaptığı kontrolsüz hareketten sonra da sarı kart gerekiyordu. Ceza alanına ortalanan topta Ivanovs’un vücudundan seken top doğal pozisyondaki koluna çarparak dışarı çıktı. Devam kararında haklıydı. Santos ceza alanı önünde Mehmet Nas’ı çelme takarak düşürdü. Hem faul hem de sarı kart gerekirken oyunu devam ettirdi.
Dia, Uğur’un koşu yoluna girdi ve rakibinin hafif temasında kendini yere bıraktı. Devam kararı doğruydu. İkinci yarıda da kritik pozisyonlar yaşandı. Yanında Mehmet Topuz’un, Ceyhun’a attığı yumruğu görmesine rağmen kırmızı kartını çıkarmaması ilginçti. Ceza alanı içindeki Ziya-Semih ve Niang-Uğur ikili mücadelelerindeki devam kararları doğruydu. Taç çizgisi kenarında Ziya’nın Mehmet Topuz’a attığı kasıtlı tekmesine sarı değil kırmızı kart kullanmalıydı. Yıldırım, kartını az kullanma alışkanlığını devam ettirirken, maç boyunca otoritesini kuramayarak başarısız bir yönetim ortaya koydu.