Fenerbahçe Michael Frey sürprizi

Michael Frey sürprizi

23.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, İslam Slimani'den sonra İsviçre'nin FC Zürih takımının 24 yaşındaki golcüsü Michael Frey ile de anlaşma sağladı.

Michael Frey sürprizi

Sportif Direktör Damien Comolli uzun süredir gündeminde bulunan Michael Frey’i yoğun pazarlıklar sonrası sarı-lacivertli renklere bağladı. Bugün İstanbul’a gelecek İsviçreli oyuncu ile sözleşme imzalanacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Yönetimi, İslam Slimani’den sonra kadrosuna bir forvet daha katmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli kulüp uzun süredir takibinde olan İsviçre’nin FC Zürih takımının golcüsü Michael Frey’de mutlu sona çok yaklaştı.

Sportif Direktör Damien Comolli’nin listesinde bulunan 24 yaşındaki oyuncu için birkaç defa girişimde bulunulmuş ancak sonuç alınamamıştı. Hatta Zürih Kulübü geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile görüştüklerini ancak geri dönüş alamadıkları için oyuncularını vermekten vazgeçtiklerini açıklamıştı.

Takımda kalacağı açıklanan Frey’in ardından teknik heyetle problem yaşadığı ve kadro dışı bırakıldığı belirtildi. Frey’in kadro dışı bırakılmasının da ilk olmadığı ortaya çıktı. Daha önce nisan ayında bir takım arkadaşıyla tartışan Frey’in o dönem disiplin uygulamaları çerçevesinde yine kadro dışı bırakıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Futbolcunun o dönem yaşanan gelişmelerin ardından takımdan ayrılmayı düşünmeye başladığı, son günlerde yaşanan krizin ise o dönemin artçısı olarak ortaya çıktığına dikkat çekildi. Fenerbahçe’nin kendisine olan ilgisini fırsat bilen Frey’in, İsviçre ekibinin Fenerbahçe ile olan görüşmeleri devam ettirmemesinin ardından, yeniden kadro dışı bırakılmasıyla da köprüleri tamamen attığı tespit edildi.

Fenerbahçe’ye gitme konusunda ısrarcı davranması nedeniyle 24 yaşındaki golcüde geri adım atan Zürih, sarı-lacivertliler ile bir kez daha masaya oturdu ve taraflar sonunda el sıkıştı. Frey bugün İstanbul’a gelecek ve sarı-lacivertli ekiple sözleşme imzalayacak.

Ücretini üçe katladı

Fenerbahçe’nin Zürih’te 500 bin euro alan Frey’e 1 milyon euroluk yıllık ücret teklif ettiği belirtildi. “Bir daha Zürih forması giymeyeceğim” diyerek kulübüne rest çeken golcü oyuncunun Türkiye’de bonuslarla birlikte kazanacağı rakamın 1.5 milyon euroyu bulabileceği ifade edildi.

16: Zürih formasıyla bu sezon üç maçta görev alan Michael Frey, geçen sezon 36 maçta 16 gol atarken, 6 da asiste imza attı. Kariyerinin en parlak dönemi Young Boys’ta 133 kez maça çıkan oyuncu bu maçlarda 37 kez fileleri havalandırırken, 20 de asist yaptı.

Haberin Devamı

MİCHAEL FREY KİMDİR?

FC Zürich takımında forma giyen Michael Frey, 19 Temmuz 1994 tarihinde İsviçre'de dünyaya geldi. 1,89'luk boyuyla dikkat çeken Frey, profesyonel kariyerine 2012 yılında Young Boys kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Lille, Luzern, Young Boys ve FC Zürich kulüplerinde oynadı.

Kariyerine Young Boys altyapısında başlayan İsviçreli genç yetenek, Young Boys'dan 2015'de 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Fransız ekibi Lille'e transfer oldu. Burada bekleneni veremeyince önce Luzern'e kiralandı ardından ise 2016-2017 sezonunda 500 bin Euro bonservis bedeliyle Young Boys'a geri döndü. Frey, geçtiğimiz sezon ise 400 bin Euro karşılığında FC Zürich'e transfer oldu.