Skorer Milli Atlet Ahmet Arslan’dan büyük başarı

Milli Atlet Ahmet Arslan’dan büyük başarı

10.07.2012 - 12:20 | Son Güncellenme:

Arslan, 11 kez yapılan Avrupa Dağ Koşusu’nda 6 kez üst üste şampiyon olarak bir rekora imza attı.

Milli Atlet Ahmet Arslan’dan büyük başarı

Milli Atlet Ahmet Arslan, bugüne kadar 11 kez yapılan Avrupa Dağ Koşusu’nda 6 kez altın madalya kazandığını anımsatarak, ”Avrupa Dağ Koşularında üst üste 2 yıl şampiyon olan sporcu yok. Bu koşu 11. kez yapıldı. 11. kez yapılan şampiyonanın altısında ben altın madalya kazandım” dedi.

Her yıl başarılı olmasındaki nedenin her yarışa ayrı odaklanmak olduğunu ifade eden Arslan, ”Her yıl yapılan şampiyonada 6. kez şampiyon olmak gerçekten çok büyük bir olay. Kendim gerçekleştirdiğim için söylemiyorum, başka bir sporcu da gerçekleştirmiş olsa, ben onu canı gönülden tebrik ederdim. Tabii ki üst üste şampiyonluğun püf noktası her yılı ayrı ayrı ele almamdır” diye konuştu.

Kendisinin böyle bir başarıyı beklemediğini belirten Arslan, sözlerine şöyle devam etti: ”Ben açıkçası böyle bir serinin geleceğini düşünmüyordum. Her yıl hedefe ayrı ayrı odaklanarak, ilk yıl kazandığım şampiyonluktaki özveri ve hırsla hazırlanarak böyle bir seri yakaladım. Avrupa Dağ Koşularında en genç şampiyon sporcu unvanı bana ait. Önümüzdeki yıl yedinci şampiyonluğu gerçekleştireceğime inanıyorum. Benim iyi olduğum branş sadece tırmanış parkurlarıdır. Bu seneki parkur iniş-çıkış parkuruydu. Gelecek sene sadece çıkış olacağı için ben şampiyonluğun en büyük favorisiyim.”

Haberin Devamı

Destek istiyor

Milli Atlet Ahmet Arslan, kendi branşında başarılı olan sporcuların öğretmen olma hakkından yararlanamadığına dikkati çekerek, ”Diğer olimpik branşlara sağlanan imkanların kendilerine de sağlanması” talebinde bulundu. Arslan, ”Bu branşta başarılı olan arkadaşlarımız öğretmen olma hakkından yararlanamıyorlar. Ben kendi adıma hırslı ve azimli bir insanım. Şampiyonluklar sonrasında SANKO Holding bana sahip çıktı ve iş verdiler. Genç arkadaşlar burada bir gelecek görsünler ve daha çok insan dağ koşusunu yapsın. Ülkemizde çok büyük bir genç nüfus var. Bu kitlenin spora yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dağ koşusu tabiatın güzellikleri içerisinde yapılan bir branş” dedi.

Arslan, New York’ta düzenlenen Empire State Merdiven Tırmanma Yarışması’na tekrar katılmayı planladığını ve Türkiye’yi temsil eden ilk Türk olduğunu ifade ederek, ”Ancak ilk kez deneyim yaşadığım yarışmada 7. oldum. Bu da çok önemli bir başarı. Dağ koşuları dışında ülkeme Empire State zirvesinde de bir şampiyonluk kazandırmak istiyorum” diye konuştu.