Skorer Millilere kuşatma !

Millilere kuşatma !

02.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Millilere kuşatma !

Millilere kuşatma


İhbarların artması nedeniyle Fin polisi güvenliği artırdı


Bilal Meşe - Porvoo


Milli Takım'ın kamp yaptığı Porvoo'da PKK yandaşlarının yoğun olarak bulunması ve kafileye karşı eylem düzenleneceği ihbarlarının alınması, Türkiye'nin Finlandiya nezdinde harekete geçmesine, büyükelçilik kanalıyla nota verilmesini sağladı.
Ay - Yıldızlı kafileye karşı eylem düzenleneceği haberleri, teröristbaşı Abdullan Öcalan'ın Mudanya'da duruşmasının yapıldığı gün alındı. Milli takım menajeri Can Cobanoğlu'na da bu yolda bilgilerin gelmesi üzerine hem Helsinki Büyükelçiliği, hem de Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçildi. Yol keserek saldırıda bulunulacağı ihbarının ardından Helsinki Büyükelçiliği kanalıyla Finlandiya'ya nota verildi. Notada Türk kafilesinin güvenliğini yoğun olarak sağlanması istendi. Ayrıca maçta çıkabilecek olaylar karşısında da önlem alınma uyarısı yapıldı. Türkiye'nin Finlandiya Büyükelçisi Onur Gökçe'nin sürdürdüğü temaslar sonucu güvenlik önlemleri artırıldı.
Öte yandan Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, dün sabah yapılan çalışmadan sonra 30'a yakın gazeteciyi otele davet etti ve bir süre sohbet etti. Ancak Denizli bu sohbet sırasında fotoğraf ve görüntü alınmasını yasakladı.

Tempo düşecek

Milli Takım Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Porvoo'daki çalışma programında değişiklik yapacak, tempo düşürecek. Finlandiya maçına kadar günde iki çalışma yapmayı hedefleyen Denizli, sakatlıklar nedeniyle bugünden itibaren bu sayıyı teke indirecek. Mustafa Denizli "Finlandiya ile yaptığımız ilk maçta hakemin kötü yönetiminin yanı sıra bireysel hatalar yaptık. Önemli olan bu bireysel hataları aza indirmektir" diye konuştu. Bu arada Denizli, dün sabah futbolcularla yaptığı toplantıda, "Kafanızda ne varsa, maç sonuna kadar erteleyin. Transferi olan arkadaşların bu olayı da unutmasını istiyorum" dedi.

Ünal sakatlandı

A Milli Takım'ın dün sabah yapılan ilk çalışmasında Shalke 04'te top koşturan gurbetçi Ünal'ın sol ayak bileği döndü. Antrenmanı yarıda bırakan Ünal'a buz tedavisi yapıldı. Gurbetçi futbolcunun bağlarında kopukluk olup olmadığı çekilecek MR'dan sonra açıklık kazanacak. Sağ üst adalesindeki sakatlığı devam eden Tayfun da günü yürüyüş yaparak tamamladı.

İki saat gece

Finlandiya'da mevsim itibariyla sadece iki saat gece olması kafileyi etkiledi. Geceyarını gösteren saatlerde havanın aydınlamasının oyuncuları etkilediği ve yorgunluğa neden olduğu bildirildi. Bu arada Tayfur'un kramponları çalındı. Porvoo'da antrenmana çıkmak için hazırlık yapan Tayfur, kramponlarının çantasında olmadığı görünce emanet kramponlarla çalıştı.


Yazarlar