Skorer Millileri, Erdoğan 'dinledi'

Millileri, Erdoğan 'dinledi'

17.06.2008 - 16:39 | Son Güncellenme:

Tüm Milli Takım ekibi soyunma odasında sevinç çığlıkları atarken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın telefonu çaldı. Başbakan “Alo, alo” diye bağırıyordu ama karşıdan cevap yerine “Türkiye, Türkiye” sesleri ve sevinç çığlıkları geliyordu.. İşte o görüşme!

Millileri, Erdoğan dinledi

CENEVRE’DE Türkiye’nin Çek zaferi sonrası müthiş bir sevinç yaşanırken Türkiye’den gelen üst düzey bir telefonda çok çarpıcı ve inanç dolu diyaloglar yaşandı. Tüm Milli Takım ekibi soyunma odasında sevinç çığlıkları atarken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın telefonu çaldı. Arayan, Hasan Doğan’ın yakın dostu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı.. Doğan sevinç içinde futbolculara ve yöneticilere sarılırken, telefonun çaldığını farketmedi bile.. Ama o coşku karambolünün içinde cep telefonu kendiliğinden açıldı..


BAŞBAKAN 1 DK. BEKLEDİ

O HATTI bizzat arayan Başbakan “Alo, alo” diye bağırıyordu ama karşıdan cevap yerine “Türkiye, Türkiye” sesleri ve sevinç çığlıkları geliyordu.. Başbakan yaklaşık 1 dakika telefonun ucunda Hasan Doğan’ın kendisini farketmesini bekleyerek geçirdi.. Neyse ki, Doğan ortam biraz sakinleşince telefonuna baktı ve “Alo, alo” diye birinin bağırdığını, üstelik bağıran kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu anlayınca şoke oldu.. Başbakan Erdoğan, “Niye öyle bağırıyorsunuz yahu?” diye espri yaparak Doğan’ı kutladı.. Ardından, telefona Fatih Terim’i istedi..

Terim’i kutlayan Başbakan daha sonra tecrübeli teknik adama “Hocam maç ne zaman? Maça gelmek istiyorum. Programımı ona göre yapacağım” diye sordu. Terim de buna karşılık olarak “Sayın Başbakan, bizim 20’sinde Viyana’da, 25’inde Basel’de, 29’unda da yine Viyana’da maçlarımız var. Hangisine isterseniz sizi şerefle bekleriz” diyerek final oynama konusundaki iddiasını bir kez daha dile getirdi. Bu cevap karşısında gülen ve sevinen Erdoğan ise maçların hepsine geleceğini belirterek Terim’i tebrik etti.