Futbol Mısır’da ‘sıcak’ kupa

Mısır’da ‘sıcak’ kupa

21.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk kez yaz aylarında düzenlenecek Afrika Uluslar Kupası, Mısır’ın ev sahipliğinde başlıyor. 21 Haziran-19 Temmuz tarihleri arasında oynanacak dev turnuvada dünyaca ünlü yıldızların kapışmasından çok sıcaklık değerleri konuşuluyor, 35 ila 38 derece arasında ortalamalar bekleniyor.

Mısır’da ‘sıcak’ kupa

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Afrika Uluslar Kupası 2019 bugün başlıyor. 21 Haziran-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında Mısır’ın evsahipliğinde oynanacak dev turnuva ilk kez yaz döneminde oynanacak. Daha önce hep Ocak ile Şubat ayları arasında yapılan organizasyonda farklı bir deneyim yaşanmış olacak.

Bu yıl 32. kez düzenlenecek turnuvada birbirinden önemli yıldızlar mücadele edecek. 24 takımlı Afrika Uluslar Kupası’nda en önemli konu hava sıcaklıkları oldu. Mısır’daki organizasyon önce Afrika Futbol Konfederasyonu CAF, bir bilgilendirme yazısıyla hem ülkeleri hem de futbolseverlere açıklama yaptı.

Yapılan resmi duyuruda, hava sıcaklıklarının oluşturduğu endişeye yönelik nasıl bir hazırlık yapıldığı anlatıldı. Buna göre, turnuva boyunca sıcaklıkların 35 ile 38 derece arasında olacağının tespit edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Yüzde 40 ile yüzde 60 arasında da bir nem oranının beklendiği anlatılırken, takımların bu konuda tek tek uyarıldığı vurgulandı. Sağlık açısından herhangi bir sorun yaşanmaması adına da CAF tarafından her türlü önlemin alındığı kaydedildi. Buna göre sahadaki 22 oyuncu ve 4 hakem için FIFA’nın 3 dakika dinlenme önerisinin göz önüne alındığı kaydedildi. 30 ile 75. dakikalar arasında bu su molaların olacağı aktarıldı. Ayrıca tüm acil durumlar için başta ambulans olmak üzere her türlü ekipmanın hazırlandığı dile getirildi.

Mısır’daki Sağlık Organizasyonları Komitesiyle işbirliği yapılacağı, ülkenin sağlık bakanlığının sürekli bilgilendireceği duyuruldu.