Motor Sporları Motosiklete "Cumhurbaşkanlığı" himayesi

Motosiklete "Cumhurbaşkanlığı" himayesi

09.07.2019 - 08:04 | Son Güncellenme:

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, "Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması, bizim sorumluluğumuzu iki kat arttırdı" dedi.

Motosiklete Cumhurbaşkanlığı himayesi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF)  Başkanı Bekir Yunus Uçar, Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Cumhurbaşkanlığı  himayesine alınmasının sorumluluklarını arttırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Uçar, federasyon binasında AA muhabirine gelecek sene yapılacak  organizasyonla ilgili bilgiler verdi.

Dünya Motokros Şampiyonası'nın ikincisini yine Afyonkarahisar'da 6-8  Eylül'de gerçekleştireceklerini anlatan başkan Uçar, "Bu sene daha kapsamlı ve  güzel bir organizasyon bekliyoruz. Geçen sene en iyi alt yapı ödülünü aldıktan  sonra organizasyon bu sene Cumhurbaşkanlığı himayesine alındı. Dünya Motokros  Şampiyonası'nın (MXGP) Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması, bizim  sorumluluğumuzu iki kat arttırdı. Hem sportif sorumluluk, hem de sosyal anlamda  daha iyi bir organizasyon yapma zorunluluğunu bize yüklemiş oldu."  değerlendirmesinde bulundu.

"Bu tür organizasyonların Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması nadiren  olan bir şey" diyerek sözlerini sürdüren Uçar, şunları kaydetti: "Sportif organizasyonların Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması  geçmişe bakıldığında bir elin parmaklarını geçmez. Bu kapsamda değerlendirilmiş  olması bize gurur veriyor. Hem de ülkemizin tanıtımına ne kadar katkı sağlamış  olduğumuzun açık bir delili de olmuş oluyor. Geçen seneki başarıdan dolayı Dünya  Kadınlar Şampiyonası'nı ve Avrupa Gençler Şampiyonası'nı ilave ettiler. Bu sene  katılacak sporcu sayısı da iki katına yükseldi."

Haberin Devamı

"Daha fazla tanıtım yapmak istiyoruz"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, motor  sporlarının dünyada en fazla izlenen spor organizasyonları içerisinde ilk beşte  yer aldığına dikkati çekti.

Başkan Uçar, sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanının programına organizasyonun alınacağı ifade edildi. O  günkü duruma göre ya startı, ya finişi yada ödül törenini Cumhurbaşkanımız  gerçekleştirecek. Bu programlardan bir tanesi gündeme gelecek. Onun forsunun  kullanılıyor olması, 'bizim desteğimiz burada vardır' demesi dahi Türk sporu  açısından çok çok önemli. Daha fazla tanıtım yapmak istiyoruz."

 

Yazarlar