Basketbol Mucize adam Chris Lofton

Mucize adam Chris Lofton

20.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın yeni transferi Chris Lofton, ükemizde ikinci kez boy gösterecek. Daha önce Mersin Büyükşehir formasıyla izlediğimiz ABD’li, kansere karşı giriştiği savaşı kazanması, mesafe tanımaksızın attığı üç sayılık şutlarıyla yine çok ilgi çekecek

Mucize adam Chris Lofton

ÜMİT?AVCI

Haberin Devamı

Beşiktaş Basketbol Takımı, yeni sezon kadrosunu şekillendirirken, takımın yeni coachu Ahmet Kandemir’in hiç yabancı olmadığı bir ismi de renklerine kattı. Kandemir’in, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeyken öğrencisi olan Chris Lofton, siyah-beyazlı kulübe transfer olunca, akıllara hemen hafızalara kazınan geçmişi geldi.
Tennesse Üniversitesi’nde oynayan ve NCAA’in en iyi üçlükçülerinden birisi olan Lofton, konferansta yılın oyuncusu ödülüne sahip olurken, 346 üç sayılık isabetle Allan Houston’a ait rekoru kırdı ve okul tarihine de adını yazdırdı. NBA’de oynamasına kesin gözüyle bakılıyordu ki, bir doping testinde, tesadüf eseri testis kanseri olduğu anlaşıldı.

Mersin’de parladı
Bu nedenle ameliyat olan, tedavi gören ve 7 kilo kaybeden Lofton, hemen eski formunu bulmakta zorlandı ve NBA’de şansını zorlamak yerine Avrupa kapısını araladı. Ahmet Kandemir’in çalıştırdığı Mersin onun ilk profesyonel deneyimiydi.
Lofton en önemli özelliğini Türkiye’de de sergiledi, Fenerbahçe Ülker’e 47, TED Kolejliler’e 61 sayı atarken, üç sayılık basketleri yine başroldeydi.

Haberin Devamı

Kandemir’le coşar mı?
Bu müthiş sezonun ardından Lofton, Caja Laboral’e transfer olarak İspanya Ligi’ne adım attı, Estudiantes, Lokomotiv Kuban, Gipuzkoa takımlarının formasını giydi ama hep beklentilerin uzağında kaldı. Şimdi ise yepyeni bir başlangıç umudu var Lofton’ın. Bakalım Ahmet Kandemir ile birlikte yine potaları üç sayı bombardımanlarıyla yıkacak mı?

Milli Takım’ın kapısından döndü

Chris Lofton’un adı, Türkiye’de oynadığı dönemde A Milli Basketbol Takımı için de konuşuldu. Basketbol Federasyonu tarafından devşirme oyuncu listesi için Tanjevic’e önerilen isimler arasında yer alan Lofton, buna sıcak yaklaşsa da, Karadağlı çalıştırıcı kararını Emir Preldzic’ten yana vermişti.

22’DE?17 ÜÇLÜK

Lofton, 2008-09 sezonunda Mersin Büyükşehir forması giyerken, Fenerbahçe Ülker potasına 20’de 13 üç sayı isabetiyle 47 sayı göndermişti. TED Kolejliler karşısında ise bu istatistiğini daha da geliştirdi. 22’de 17 üç sayı isabetiyle oynadığı maçı tam 61 sayıyla bitirdi. 1986 doğumlu basketbolcu 30 maçın sadece 2 tanesinde tek haneli sayılarda kalırken, sezonu 20 sayı ortalamayla tamamlamıştı.

Haberin Devamı

LOFTON?KİMDİR?
Doğum tarihi: 27 Mart 1986
Doğum yeri: Maysville, Amerika
Kariyeri:
2008-09 Mersin BB
2009 Caja Laboral
2009-10 Asefa Estudiantes
2010-11 Iowa Energy
2011 Lokomotiv Kuban
2012 Asefa Estudiantes
2012 Lagun Aro GBC