Skorer Muhteşem açılış

Muhteşem açılış

28.08.2010 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılış töreni dün Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı. Birçok ünlünün sahne aldığı organizasyon 172 ülkede canlı yayınlandı

Muhteşem açılış

Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılış töreni büyük bir organizasyonla dün İstanbul’da yapıldı.
Turnuvada final grubu maçlarına ev sahipliği yapacak olan Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki törene Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston katıldı.
Gecede Türkiye’ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Cirque du Soleil şov ekibi müthiş bir gösteri sundu. Semazen gösterisi ve mehteran takımı ile renklenen gecede Sezen Aksu, Fatih Erkoç, Müslüm Gürses, Yunanistan’ın güçlü sesi Haris Alexiou ve İtalyan tenor Alessandro Safina’nın yanı sıra Anadolu Ateşi dans topluluğu da dev prodüksiyonu Troya'yı sahneledi. Görkemli açılış töreni 172 ülke televizyonundan eş zamanlı olarak canlı yayınlandı.
Gecenin sonunda ise, Türkiye’nin girişimleriyle dünyada ilk olarak başlatılan "Children of the World" (Dünya Çocukları 2010) projesi kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuk dünya bayrakları eşliğinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası şarkısını söyledi.

Haberin Devamı

Muhteşem açılış

200 milyon dolar gelir!
Dünya Basketbol Şampiyonası ile tarihinin en büyük organizasyonunu düzenleyecek olan Türkiye, şampiyonadan büyük gelir elde edecek. 4 ilde düzenlenecek organizasyon için en az 100 bin turistin ülkemize gelmesi beklenirken, otellerdeki doluluk oranlarının da yüzde 100'e yakın olduğu açıklandı.
Özellikle finallerin oynanacağı İstanbul'da büyük bir rezervasyon patlamasının yaşandığı açıklanırken, bu organizasyon sonunda sadece otellerin elde ettiği gelir 55 milyon doları bulacak. Çok büyük bölümü tükenen biletlerden elde edilecek gelir, sponsorların katkısı ile birleştiğinde 16 milyon dolara kadar çıkıyor.
Takımların da yapacakları harcamalar çok ciddi boyutlara ulaşıyor. Sadece ABD takımının konaklama maliyeti 1 milyon euroya ulaşıyor. Bu da Türkiye'nin şampiyona sonunda elde edeceği gelirin çok daha fazla olabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Muhteşem açılış

Muhteşem açılış

Muhteşem açılış

Muhteşem açılış