Almanya Bundesliga "Münih alev alev yandı"

"Münih alev alev yandı"

30.04.2014 - 15:57 | Son Güncellenme:

Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkması, İspanyol basınında büyük yankı buldu.

Münih alev alev yandı

Real Madrid takımının, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 12 yıl aranın ardından finale çıkması, İspanyol basınında geniş yer aldı.

Haberin Devamı

"Devler Ligi"nde dün akşam Alman takımı Bayern Münih'i 4-0 yenip ilk finalist olan Real Madrid'in başarısını manşete çeken Marca gazetesi, "Lizbon'a" başlığını kullandı. Marca'nın haberinde, "Real Madrid, son UEFA şampiyonuna, Bayern'e, bu zamana kadar hiç kazanmadığı Almanya'da ve Guardiola'ya karşı tarihi galibiyet aldı. Muazzam bir Madrid, Bayern'i parçalara ayırdı ve Şampiyonlar Ligi'nde gol rekorunu tuz buz etti" ifadeleri yer aldı.

"Bir kahramanlık öyküsü" başlığıyla anlatılan maç haberinde de Real Madrid'in mükemmel bir takım oyunuyla son şampiyonun "üzerinden geçtiği" kaydedildi.

Haberde, Real Madrid'in ilk 2 golünü atan Sergio Ramos ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol sayısını 16'ya çıkartarak şampiyona tarihinde en fazla gol atan futbolcu unvanını elde eden Cristiano Ronaldo da ön plana çıkarıldı. Almanca "Auf Wiedersehen Bayern (Hoşçakal Bayern)" başlığını kullanan El Mundo gazetesi de "Ancelotti'nin takımı Münih'te tarihi bir maçın ardından 12 yıl sonra finale çıktı. Real Madrid, gol yağmuruna tuttu, maçın tek hakimiydi, Guardiola'nın Bayern'ini küçülttü" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

El Pais gazetesi ise "Hafızalarda kalacak bir Madrid, tarihindeki 10. Şampiyonlar Ligi kupasına gidiyor" ifadesini başlığına çıkararak, "Madrid, Ramos ve Ronaldo'nun golleriyle Bayern'i tutsak etti" ifadelerini kullandı. AS gazetesi "Rummenigge haklıydı: Münih alev alev yandı", El Mundo Deportivo da "Madrid, Guardiolalı Bayern'in üzerinden geçti ve finale çıktı" başlıklarını attı.

Yazarlar