Dünyadan Futbol Murat Yakın, Basel'e teknik direktör oldu

Murat Yakın, Basel'e teknik direktör oldu

16.10.2012 - 11:12 | Son Güncellenme:

İsviçre Milli Takımı’nın eski defans oyuncusu Türk futbolcu Murat Yakın, İsviçre’nin Basel takımının yeni teknik direktörü oldu.

Murat Yakın, Basele teknik direktör oldu

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) internet sitesindeki habere göre, İsviçre Süper Ligi takımlarından Basel’de teknik direktör Heiko Vogel’den boşalan koltuğa, Murat Yakın oturdu.

Takımının, ligdeki ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki kötü performansı nedeniyle görevine son verilen 36 yaşındaki Alman Vogel, geçen yıl katıldığı Basel temsilcisinde, ilk olarak yardımcı antrenörlük yapmıştı. Basel, 10 takımlı İsviçre liginde 12. haftanın ardından 21 puanla 4. sırada yer alıyor. Takımın, UEFA Avrupa Ligi’nde ise 2 maç sonunda 2 puanı bulunuyor.

İsviçre Milli Takımı’nda forma giyen Hakan Yakın’ın ağabeyi olan 38 yaşındaki Murat Yakın, ilk sınavını, son çalıştırdığı Luzern takımıyla 21 Ekim Pazar günü yapılacak lig maçında verecek. Futbolculuk kariyerine, Grasshopper-Club’te başlayan Murat Yakın, takım kaptanlığı yaptığı Basel’i 3 kez lig şampiyonluğuna taşımış, üst üste 3 kez de İsviçre Kupası’nın kazanılmasında katkı sağlamıştı. Bir dönem Fenerbahçe’nin de formasını giyen Murat Yakın, VfB Stuttgart ve Kaiserslautern takımlarında da oynadı.

İsviçre Milli Takımı’nın formasını 49 kez giyen Murat Yakın, teknik direktörlük kariyerinde ilk başarısını, Thun’ı süper lige taşıyarak gösterdi. Takımıyla ligi de ikinci sırada bitirmeyi başaran Yakın, geçen yıl Luzern’in başına getirildi.

(AA)

Yazarlar