ING Basketbol Süper Ligi Muratbey Uşak Sportif - Demir İnşaat Büyükçekmece: 79-70

Muratbey Uşak Sportif - Demir İnşaat Büyükçekmece: 79-70

22.11.2015 - 19:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 7. hafta maçında Muratbey Uşak Sportif sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 79-70 yendi.

Muratbey Uşak Sportif - Demir İnşaat Büyükçekmece: 79-70

Spor Toto Basketbol Ligi 7. hafta karşılaşmasında Muratbey Uşak Sportif, Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 79-70 yendi. Bu sonuçla ev sahibi ekip ligde 5. galibiyetine ulaşırken, Demir İnşaat Büyükçekmece ise 3. yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Muratbey Uşak Sportif, Watson ve Paul Harris'le kazandığı sayılarla 5. dakikayı 12-9 önde geçerken, Roll'un basketleriyle oyuna ortak Demir İnşaat Büyükçekmece, periyodu 24-17 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte maçın kontrolünü ele alan ev sahibi ekip devreyi 40-35 üstün kapatırken, üçüncü çeyrek sonunda ise 12 sayılık (56-44) farka ulaştı.

Roll ve Walker'ın skorer oyunuyla son periyotta maça ortak olan Demir İnşaat Büyükçekmece, 35. dakikada 65-65'lik skorla rakibini yakaladı. Son dakikalarda Kairys ve Watson'ın basketleriyle etkili olan Muratbey Uşak Sportif, karşılaşmadan 79-70 galip ayrılmayı başardı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Muratbey Uşak Sportif adına 21 sayı üreten Paul Harris oldu. Bu sonuçla ev sahibi ekip ligde 5. galibiyetine ulaşırken, Demir İnşaat Büyükçekmece ise 3. yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

Muratbey Uşak Sportif: 79 - Demir İnşaat Büyükçekmece: 70

Salon: Uşak Üniversitesi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Ali Serkan Emlek, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu

Muratbey Uşak Sportif: Andre Harris 2, Watson 10, Birch 6 , Yunus Akçay 3, Paul Harris 21, Mesut Ademoğlu 7, Can Korkmaz 6, Kairys 12, Şahin Ekmen 12
Başantrenör: Ozan Bulkaz

Demir İnşaat Büyükçekmece: Robinson 7, Walker 19, Roll 19, Ceyhun Altay 9, Seawright 4, Burak Can Yıldızlı 2, Eldridge 8, Yunus Emre Sonsırma 2, Samardjiski
Başantrenör: Özhan Çıvgın

1. Periyot: 17-24
2. Periyot: 40-35
3. Periyot: 56-44
4. Periyot: 79-70

5 Faulle Çıkan: 39.52 Roll (Demir İnşaat Büyükçekmece)

Maçın ardından

Muratbey Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Demir İnşaat Büyükçekmece'yi evinde 79-70 mağlup eden Muratbey Uşak Sportif'in başantrenörü Ozan Bulkaz, net bir galibiyet aldıklarını söyledi. Bulkaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyeti Uşak kentine armağan ettiklerini söyleyerek, "Takımın en önemli oyuncusu sakatlandığında, Banvit deplasmanında kazanmak ve daha sonra evimizde ikinci galibiyeti almak. Bakılınca çok normal işler değil ama insanlar buna alıştı. Bence çok büyük işler yapıyoruz. Oyuncularımız çok büyük oynuyor, taraftarlar büyük oynuyor, yönetimimiz büyük oynuyor. Hedefimiz play-off" diye konuştu. Yakın zamanda yeni bir transfere ihtiyaç duyacaklarını belirten Bulkaz, hafta için bu konuyla ilgili güzel gelişmeler olacağını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın

Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın ise Muratbey Uşak Sportif'in iyi bir mücadele sergilediğini ve hak ederek kazandığını belirterek, "Bu maç bizim için çok önemliydi ancak mağlup olduk. Uşak deplasmanının zorlu olduğunu söylüyorlardı ama bunu yaşayınca anlıyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.