Galatasaray Mürüvvet Karaboğa: "Fatih Terim bana küfür etti"

Mürüvvet Karaboğa: "Fatih Terim bana küfür etti"

22.04.2013 - 14:20 | Son Güncellenme:

Antalyalı futbolsever Mürüvvet Karaboğa'nın, geçen 21 Ekim günü Mardan Stadyumu'nda oynanan Medical Park Antalyaspor- Galatasaray maçında kendisine küfür ettiği iddiasıyla, 100 bin liralık manevi tazminat davası açtığı Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında, 6 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan kamu davası başladı.

Mürüvvet Karaboğa: Fatih Terim bana küfür etti

Antalya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün başlayan duruşmaya Mürüvvet Karaboğa, avukatı Rasim Demirkan ile birlikte katılırken, duruşmaya gelmeyen sanık Fatih Terim'i avukatı Rezan Epözdemir temsil etti. Ayrıca tanık olarak duruşmaya gelen yardımcı antrenörler Ümit Davala ile Hasan Şaş ise adliye koridorlarında yoğun ilgi gördü. Adliyede duruşması olan vatandaşlar ile adliye katipleri ve mübaşirler iki eski futbolcuyla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

ŞİKAYETÇİ FENERBAHÇELİ

Duruşmada ifade veren Mürüvvet Karaboğa, arkadaşları Mustafa Akdoğan ve Ayşen Şen ile birlikte Medical Park Antalyaspor- Galatasaray maçını izlemek için Mardan Stadı'na gittiklerini söyledi. Tribündeki yerinin Galatasaray yedek kulübesinin tam arkasında Antalyaspor taraftarlarına ayrılan yerde olduğunu belirten Karaboğa, şunları anlattı:

"Maçın 90'ıncı dakikasında önümde bulunan yan hakem, Galatasaray aleyhine faul verdi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 'Senin yöneteceğin maçın ta a.. k...' dedi. Daha sonra tribünlerden ses gelince 'Kapatın çeneninizi sizinde a.... k..' dedi. Bunun üzerine ben de 'Fatih Hocam biraz ayıp olmuyor mu?' deyince bana dönüp 'Kapa çeneni o..pu' dedi. Sonra jandarmaya 'Alın bu o... dışarıya çıkarın' talimatı verdi. Jandarma beni dışarı çıkarırken, bana hitaben 'a... k... o...' diyerek küfre devam etti. Jandarma beni stadın koridoruna götürüp bıraktı. Sanıktan şikayetçiyim."

Terim'in avukatının talebi üzerine Mürüvvet Karaboğa, "Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Antalyalı olduğum için Antalyaspor maçına gittim. Yerim fotoğraflarda da görüldüğü gibi sanığa çok yakın bir yerdedir" dedi.

'FATİH HOCA KÜFÜR ETTİ'

Karaboğa'nın tanıklarından Mustafa Akdoğan ifadesinde Fatih Terim'in Mürüvvet Karaboğa'ya küfür ettiğini ancak olay öncesinde yan hakeme küfür ettiğini duymadığını söyledi. Akdoğan, "Mürüvvet Karaboğa ile maç izlemeye gittik. Yan hakem faul verince Fatih Hoca küfür etti. Bu sözlere tribünlerden bir uğultu çıkınca tribünlere küfür etti. 'Ayıp olmuyor mu' diyen Mürüvvet Karaboğa'ya da küfür etti. Ardından jandarmaya 'Alın bu or.... buradan' dedi. Aradan 1 yıl geçti bazı şeyleri unutmuş olabilirim. Ben Fatih Terim'in hakeme küfür ettiğini duymadım" diye konuştu.

Tanık Ayşen Şen ise Terim'in yan hakeme, tribünlere ve Mürüvvet Karaboğa'ya küfür ettiğini duyduğunu söyledi.

AVUKATLAR ARASI TARTIŞMA

Bu sırada sanık Terim'in avukatı Rezan Epözdemir ile müşteki Karaboğa'nın avukatı Rasim Demirkan arasında kısa süren gerginlik yaşandı. Avukat Demirkan, "Müvekkilimin sanıktan bir özür beklentisi vardı. Ne olurdu sanki bir özür dileseydi. Bir özür dilemek bu kadar mu zordur" dedi. Avukat Rezan Epözdemir ise Demirkan'ın tanıkları yönlendirdiğini iddia etti. Kısa süren gerginliğin ardından duruşmaya devam edildi.

HASAN ŞAŞ: KÜFÜR EDİLMEDİ

Tanıklardan yardımcı antrenör Hasan Şaş, ifadesinde, "Ben Galatasaray Yardımcı Antrenörüyüm. Antalyaspor-Galatasaray maçı sıfır sıfır bitti. Maçta herhangi bir kimseye küfür edilmedi" dedi.
Bu sırada müşteki Mürüvvet Karaboğa'nın avukatı Rasim Demirkan'ın Hasan Şaş'a sorulmasını istediği, "Küfür edildiği iddia edilen yan hakem Volkan Ahmet Narinc, yedek külübesi önünde miydi? Gökhan Zan'ın sarı kart gösterilen olayında yan hakem bayrak kaldırmış mıdır? Yıllardır maça çıkıyorsun, tribünden yan hakeme edilen küfür duyulur mu? Hocanın görev yeri tam olarak neresidir" sorularının Terim'in avukatı Rezan Epösdemir'in müdahalesi ile tanığa sorulmasından vazgeçildi.

Tanıklardan Yardımcı Antrenör Ümit Davala ise, "Ben 90 dakika boyunca hocanın yanındaydım. Fatih Terim kimseye küfür etmedi. Her yaptığını gözlerim. Maçta kimseye küfür etmemiştir. Ayrıca olay sırasında 2 dakika süren bir CD'yi de izlenmesi için mahkemeye sunuyoruz" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, "Tanık olarak dinlenmesini talep ettiğimiz gözlemci ve temsilcilerin raporları dosyaya girmiştir. Zaten orada küfür edilmediğini açıkça yazmışlardır. Yeniden dinlenmesine gerek yoktur" dedi. Avukat Rasim Demirkan ise Antalya 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam eden tazminat davasında tanık olarak dinlenen Yener ve İbrahim Kasapoğlu'nun Manavgat'taki adreslerinden dinlenmesini talep etti.

Mahkeme tanıkların dinlenmesine, Antalya 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava dosyasının incelenmesine, yan hakem Volkan Ahmet Narinç'in ifadesinin alınması için Manisa'ya yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 3 Temmuz'a erteledi.

DAVA NASIL BAŞLADI?

Mürüvvet Karaboğa, avukatı Rasim Demirkan aracılığıyla Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in 21 Ekim 2012 günü Antalya'daki Mardan Stadı'nda oynanan Medikal Park Antalyaspor- Galatasaray maçında önce hakeme, ardından seyircilere ve kendisine küfür edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Karaboğa ayrıca, Terim aleyhine 100 bin liralık tazminat davası açtı. Soruşturmayı yürüten Antalya Cumhuriyet Savcısı Fevzi Argıç tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Savcı Argıç, hem Mürüvvet Karaboğa'ya küfür ettiği, hem de yan hakem Volkan Ahmet Narinç'e 'görevli memura görevinden dolayı hakaret' ettiği iddiasıyla Fatih Terim'in cezalandırılmasını istedi. 60 yaşındaki Fatih Terim'in her bir olay için 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen Savcı Argıç, yan hakemin maç sırasında kamu görevlisi olması nedeniyle Terim'in alacağı cezanın üçte biri oranında artırılmasını ve kamu görevlerinden men edilmesini talep etti. Terim hakkında toplamda ise 6 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.