Futbol Muslera ve Sneijder Galatasaray'da kalacak mı?

Muslera ve Sneijder Galatasaray'da kalacak mı?

10.06.2015 - 15:04 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da transfer iddiaları gündemi meşgul ederken, şampiyonlukta büyük pay sahibi olan oyuncuların durumu da merak konusu. Taraftarların en sevdiği iki oyuncu Muslera ve Sneijder Galatasaray'da kalacak mı? İşte detaylar

Muslera ve Sneijder Galatasarayda kalacak mı

Galatasaray'da taraftarlar gelen çifte kupanın sevincini yaşarken bir yandan da takımın gelecek sezona nasıl bir kadro ile çıkacağını merak etmeye başladı. Muslera ve Sneijder bu konuda sarı kırmızılılar tarafından en çok merak edilen isimlerin başında geliyor. Peki Muslera ve Sneijder Galatasaray'da kalacak mı? işte detaylar

Haberin Devamı

Muslera biletini kesti! Bir veda daha...
Galatasaray'da bir numaralı formanın sahibi son 4 yıldır sabit, Fernado Muslera'nın arkasında yedek kulübesinde bekleyen kaleci ise her sezon değişiyor.

Sarı-kırmızılı takımın 20'inci şampiyonluğunu kazanmasında ön plana çıkan isimlerden biri de Fernando Muslera oldu. Ligin son bölümünde üst üste 5 maç kalesini gole kapatan Uruguaylı yıldız, yaptığı kritik kurtarışlarla Galatasaray 'a nefes kesen yarışta ayakta tutarken, 4. yıldız mücadelesinde takım arkadaşlarına da güven verdi. Ancak ilk 11'e ambargo koyan tecrübeli eldiven, Florya'da mevkidaşlarını ise fazlasıyla üzdü.

Muslera, Ağustos 2011'de Arnavut futbolcu Lorik Cana'nın bonservisi ve 6 milyon 750 bin Euro ücret karşılığında Lazio'dan Galatasaray'a geçti. Kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in ısrarı sonucu transfer edilen Uruguaylı oyuncu, Türkiye 'de geçirdiği sürede; 3 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 TFF Süper Kupa kaldırdı. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gören başarılı isim, yurt içi ve yurt dışı sahnesinde, Galatasaray kalesinde devleşti. Ancak bu üst düzey performans, son 4 yılda 4 kalecinin formaya hasret kalıp, 3'ünün Galatasaray'dan kopmasıyla sonuçlandı.

AYKUT VE UFUK’A VEDA

Uzun yıllar Galatasaray kadrosunda yedek kaleci olarak görev yapan Aykut Erçetin, Muslera'nın gelişiyle birlikte, aynı kaderi yaşamayı sürdürdü. Öyle ki Türkiye Kupası maçları ile Uruguaylı yıldızın sakatlığı ve kart cezası dışında ortada gözükmedi. Zaman zaman ilk 18'e girmekte dahi zorlanan tecrübeli oyuncu, yarım sezonluk ayrılıktan sonra bir kez daha Cimbom'a geri dönse de 2014'te sarı-kırmızılı formaya veda etti.

Ufuk Ceylan için de Galatasaray kariyeri istediği gibi geçmedi. Altay ve Manisaspor kariyerinden sonra 2009'da Cimbom'a 5 yıllık imza atan Ceylan, Leo Franco ve Robinson Zapata'nın arkasında beklerken, Muslera'nın gelişiyle Aykut Erçetin ile yedek kulübesi için yarışa girdi. Galatasaray, genç kaleci Eray İşcan'ın A takıma yükselmesinin de etkisiyle deneyimli ismin sözleşmesini yenilememe kararı aldı.

SİNAN BOLAT TEK MAÇTA PARLADI

Son olarak Porto'dan kiralık olarak gelen Sinan Bolat, 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası'nda 9, Süper Lig'de 2 ve Şampiyonlar Ligi'nde 1 olmak üzere toplam 12 karşılaşmada kaleyi koruduktan sonra Galatasaray'a veda etti. Türkiye Kupası finalinde sergilediği performansla alkış alan 26 yaşındaki file bekçisi, Galatasaray forması altında kalesinde 17 gole engel olamayınca bonservisi alınmadı.
Öte yandan altyapıdan yetişen Eray İşcan, bu sezon sadece 3 resmi mücadelede sahada yer aldı.

MUSLERA'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

özellikle İngiliz ekipleriyle anılan Muslera, geçtiğimiz günlerde gazetecilerin yönelttiği "Galatasaray 'dan ayrılacak mısın?" sorusuna net bir yanıt vermişti. 28 yaşındaki eldiven, "Karşınızda kendini sarı-kırmızılı formaya yüzde yüz adamış bir file bekçisi bulunuyor. Şayet ortada bir teklif var ise muhatapları Galatasaray Kulübü'dür. Önce onlarla otururlar, anlaşmaya varırlarsa sıra bana gelir. Transfer söylentileri beni ilgilendirmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Sneijder'den şok istek! %30 zam...
İstanbul'a gelişte Galatasaray'la artı 2 yıllık daha sözleşmeye hazırlanan Wesley Sneijder'in menajeri Guido Albers İstanbul'a bekleniyor.

10 Haziran'da yapılacak görüşme Başkan Dursun Özbek tarafından gelecek haftaya ertelenirken, Hollandalı menajerin İstanbul'da bizzat başkanla görüşmeye geleceği öğrenildi.

Sneijder için cebinde Aysal ve Dürüst'ün verdiği sözlerle gelecek olan Albers'in Özbek'ten, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'a yapıldığı gibi yüzde 30 zam isteyeceği bildirildi.

Özbek'in zam sözünün arkasında durduğu fakat zammın Sneijder'in şu anda imza parasıyla beraber kazandığı 4.5 milyon euro üzerinden mi olacağı, yoksa 3.2 milyon euro'luk net alacağı üzerinden yapılacağı netlik kazanmış değil.

"Melo'ya ihtiyacımız var"
Galatasaray Lisesi’nde Geleneksel Pilav Günü dün yapıldı, sarı-kırmızılıların bu sezon kazandığı iki kupa baş köşede yer aldı.

Galatasaray Lisesi’nde Geleneksel Pilav Günü dün yapıldı, sarı-kırmızılıların bu sezon kazandığı iki kupa baş köşede yer aldı. Etkinliğe katılan Başkan Dursun Özbek, NTV Spor’a yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta transferde isimlerin netleşeceğini ve bazılarını duyuracaklarını söyledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Özbek, “Galatasaray’ın eksiklerini tamamlayacak transferleri yapıyoruz. Takıma uzun süre hizmet edecek futbolcularla görüşüyoruz” dedi.

Kalıp kalmayacağı merak konusu olan Melo hakkında da açıklamalarda bulunan Özbek, “Yönetim olarak Melo’nun kalmasını istiyoruz. Hoca da onun kalmasını istiyor, çünkü çok iyi bir futbolcu. Kadromuzda Melo’ya da ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Semih'in fiyatını belirledi: 7.5 milyon euro
Galatasaray, milli stoper için fiyat isteyen Inter'e 7.5 milyon euro fiyat biçti. Roberto Mancini'nin kadrosunda görmek istediği Semih Kaya için İnter'in sarı-kırmızılı kulübe başvurarak, fiyat sorduğu bildirildi.

Yönetimin, milli stoper için 7.5 milyon euro bonservis bedeli belirlediği öğrenilirken, İtalyan ekibinin düşünmek için süre istediği ifade ediliyor. İnter'in Semih'in transferini bir miktar paranın yanı sıra takas yoluyla bitirmek düşüncesinde olduğu, bu yüzden henüz ciddi bir gelişme kaydedilemediği dile getirildi. Hamzaoğlu, gitmek isteyene, kulübün menfaatleri doğrultusunda yardımcı olacağını söylemişti.