Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fikir kimden çıktı bilmem ama, Galatasaray’ın “mor” forma tercihi, geleceğini gören bir müneccimin eseri olarak tarihte yerini alacak, kuşaklar boyunca “Bak oğlum...” diye başlayan sözlerle bu formalar gösterilecektir. Galatasaray, bu mor formayı bir daha ne zaman giyer ya da giyer mi; bilemem. Ama bir an önce bunlardan Londra’daki mağazalara göndermeli! Eminim, Arsenal taraftarı hatıra olarak saklayacaktır.
İlk yarıdaki üçlü savunma, güçlü Arsenal karşısında morfin yutmuş gibiydi. Welbeck, “morina balığı” görünümündeki Chedjou önünde o kadar rahattı ki, Melo zaten onun için etkisiz elemandı. Brezilyalı Welbeck’i değil Galatasaraylıları rahatsız etti, ilk 45 dakikalık bölümde...
Zaten Mesut ile başlayıp, Alexis Sanchez ile golle sonuçlanan üçüncü gol, Galatasaray’ın moratoryum ilan etmesiydi. Maçın sonunu bile bekleyemedi.
İlk yarıyı kapamadan Prandelli’nin kulağını çınlatmadan olmazdı. Üçlü, pardon beşli savunma ne akla hizmetti acaba... “Sivas atamadı, Arsenal de gol bulamaz” düşüncesiyle mi sahaya çıkmışlardı, yoksa çok adamla çok iş başarma gayretkeşliği mi bilinmez...
İtalyan’ın kulakları çok çınlamış olacak ki, ikinci devre “Aklın yolu bir” dedi ve Hamit ile birlikte dörtlü savunmaya döndü. Bu çare oldu mu? Ne çaresi; defans yine biçareydi. Araya atılan topu Welbeck, dördüncü gol olarak tabelaya yazdırırken, Galatasaray pes etmedi. Daha doğrusu uyuyan aslanı kaleci Szczesny uyandırdı.
Penaltı ve ardından gelen kırmızı kart, Galatasaray’a hem gol, hem de kimlik kazandırdı. Ama sahte bir kimlik... 10 kişi kalmış rakibi karşısında efelenen Cim-Bom’a, İngilizler “Oğlum bak git!” diyordu.
Sneijder’da da bir kimlik sorunu vardı aslında... İlk 45’te, “Benim burada ne işim var” diyen ve savunmanın önünde çırpınan bir Hollandalı, ikinci yarıda özünü buldu ama bu kez durdu.
Umut’un katılımı, Bruma’nın yıpratıcılığı ve Hamit’in her geçen dakika kendini bulması, Galatasaray’ın ayağa kalkmasını sağladı. Ama aranan gollere bir türlü ulaşılamadı. Bu bölüm, sadece Galatasaray adına buruk bir tat olarak akıllarda kaldı.
Belki çok erken; ancak kalite-sonuç değerlendirmesinde Galatasaray’ın Anderlecht ile UEFA Avrupa Ligi mücadelesi vereceğini söylemek de, o mor formayı giydirenin mesleğini elinden alma olmasa gerek!