Galatasaray Mustafa Cengiz tabuları yıktı

Mustafa Cengiz tabuları yıktı

21.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, olağanüstü bir seçim yaşadı; Mustafa Cengiz sürpriz bir şekilde başkanlık koltuğunu aldı.

Mustafa Cengiz tabuları yıktı

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Kongrede favori gösterilen ve kulübün birçok dinamiklerini arkasına alan Dursun Özbek, genel kuruldan mağlup ayrıldı. 1703 oy alan Mustafa Cengiz, 1623 oyda kalan Özbek’i geçti ve Cim-Bom’un 37. başkanı oldu.

Galatasaray’ın Olağanüstü Genel Kurulu büyük bir sürprize sahne oldu, büyük farkla seçimi alacağı söylenen Dursun Özbek, koltuğunu Mustafa Cengiz’e devretti. Özbek bin 623 oyda kalırken, bin 703 oya ulaşan Mustafa Cengiz başkanlığa seçildi.

Galatasaray Lisesi’nde dün bir araya gelen sarı-kırmızılılar, saat 10.00’da seçimi başlattı. Seçim için 3 bin 416 üyenin liseye gelerek, kartlarını aldıkları duyuruldu. 15.00’te sandıklar kapandı ve sayıma geçildi.

Genelde yaşlı üyelerin bulunduğu ilk 6 sandıktan, az da olsa önde çıkan Özbek’in kaderi, 7. sandıktan itibaren değişti. Cengiz, 6. sandık sonunda Özbek’in 153 oy gerisinde kalırken, 12. sandık sonunda ise 22 oy farkla öne geçmeyi başardı ve bir daha rakibinin gerisine düşmedi.

Haberin Devamı

MUSTAFA CENGİZ: 1703 - DURSUN ÖZBEK: 1623

Mustafa Cengiz tabuları yıktı

Dursun Özbek, 17. sandığın sayılmasının ardından 146 oy gerideyken, yanına gittiği Mustafa Cengiz’i tebrik etti. Özbek ve ekibi, son sandık açılmadan önce salondan ayrıldı. Sarı-kırmızılıların 37. başkanı Cengiz, Divan Başkanı İrfan Aktar’ın sonucu ilan etmesinin ardından kürsüye çıkmak için hazırlığa başladı. Yeni başkan, seçim boyunca taktığı sarı kravatı çıkardı, sarı-kırmızılı olanı takarak genel kurulun huzuruna çıktı. Yeni başkan bu durumu, “Artık ben herkesin başkanı olduğum için sarı-kırmızılı kravatı taktım” diye konuştu.

Mustafa Cengiz, daha önce genel kurul üyelerine verdiği sözden dolayı kulübü mayıs ayında yeniden seçime götürecek. Tüzükte yer alan koşulları yerine getireceğini belirten Cengiz’in seçim kazanmasındaki etkenlerin başında bu vaadinin geldiği ifade edildi.

‘Sıradan bir neferim’

Galatasaray başkanlığına seçilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Mustafa Cengiz, kendisine oy vermeyenlerin de başkanı olacağını söyledi.
“Mevlam ne eylerse güzel eyler; her şeyin hayırlısı olsun diyorum” diyerek söze başlayan Cengiz, “Burada sizler Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk defa başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa, 5 sandık sonrasında geriden gelen bir aday seçimi kazandı. İnanın ki bir çığır açtınız. Ben sıradan bir neferim. Hizmet arzum beni buraya getirdi. Ben sizlerin temsilcisi, yüreği ve aklıyım. Siz ne iseniz ben de oyum” dedi.
Açık, şeffaf bir Galatasaray, doğruların söylendiği bir Galatasaray sözü veren Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizler olmazsanız ben bir hiçim. Sizlerle birlikte varım. Türkiye’nin en değerli markasını layık olduğu en değerli yere çıkaracağız. Bunda sizin varlığınız en önemli faktör. Ben bana oy atmayanların da başkanıyım. Beni tanıyanlar böyle bir kişiliğe sahip olduğumu biliyorlar. Asla üzülmem, asla kırılmam, kendimi iyi tanıtamamışım diye üzülürüm. Onların da desteğini oyunu almaya çalışırım.”
Galatasaray’da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına vurgu yapan Mustafa Cengiz, “Galatasaray’ın 14 spor dalında tekrar şahlanmasının startını veriyorum. Tüm başkanlarıma gerekli özeni göstereceğim. Sevgili başkanım erken gitti. Ben ona samimi olarak yaptığı katkılar için teşekkür ederim. Yaşasın Galatasaray” diye konuştu.
Mustafa Cengiz kimdir?
1949 yılında Gaziantep’in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, Gaziantep Lisesi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Köy-Koop oluşumunda kurucu uzman olarak çalışan Mustafa Cengiz, TANSA Genel Müdürlüğü görevi yaptı. Petrol sektöründe TABGİS Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapan Cengiz, Galatasaray Tüzük Tadil Komisyonu üyeliği yaptı. Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.
‘Tüymedik, her zaman varız’
Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, Dursun Özbek’e sitemde bulundu.
Oyunu Mustafa Cengiz lehine kullanan Albayrak, “Maalesef başkanımız ani bir kararla baskın bir seçim yaptı. Hiçbirimizin hazırlanma şansı olmadı. Zaten biliyorsunuz benim bir cenazem olduğu için fazla zaman ayıramadım. Ben tüymedim, biz tüymedik. Biz Galatasaray için her zaman varız. Bütün Galatasaraylıların bunu böyle bilmesini istiyorum. Serum şişesiyle hastaneden kaçıp maça giden adam hiçbir zaman tüymez” dedi.
Albayrak, “Mayıs ayında seçim olursa başkan adayı mısınız?” sorusu üzerine, “Şu anda beraber olduğum arkadaşlar var. Onlarla oturup Galatasaray için faydalı olan neyse ona karar vereceğiz. Galatasaray’ın başarılı olması için kıskançlıkları bir tarafa bırakmak lazım. Bu kıskançlığı kaldırırsak, Galatasaray’ın bileğini kimse bükemez” cevabını verdi.
Kendim ettim kendim buldum
Galatasaray Genel Kurulu, baskın seçimi affetmedi, Dursun Özbek’i sandıkla devirdi.
Teknik direktör Igor Tudor’un gönderilmesi sonrasında erken seçim kararı alan ve bunun bir geçiş süreci değil, 2.5 yılı kapsadığını duyuran Özbek’in bu düşüncesi kabul görmedi. 20 Ocak’ta kongre yapılacağını ilan ederek, muhalefetin hazırlanma şansını elinden almak isteyen Özbek, dünkü genel kurulda şunları söylemişti:
“Galatasaray’ın yarınlarının bugünden daha güzel olmasını arzu ediyorum. Galatasaray’da istikrarın yer almasını ve huzur olmasını istiyorum. Seçim dönemi rekabet içinde geçer. Fakat asıl rekabet dışarıda rakiplerimizle. Galatasaray’ın mali bağımsızlığını kazanmasına odaklandım. Bu yüzden eğer bugüne kadar yaptığım hizmeti beğendiyseniz desteğinizi rica ediyorum.”
Ancak genel kurul, Özbek’in icraatlarına itibar etmedi ve başkanlığa Mustafa Cengiz’i getirdi.
İki koltuk kaybetti
Olağanüstü genel kurulunda başkanlık yarışını kazanamayan Dursun Özbek, 2 koltuk birden kaybetti. Kulüp başkanlığını Mustafa Cengiz’e kaptıran Özbek, aynı anda yürüttüğü Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı’ndan da ayrılmak zorunda kalacak.
‘Taraftarın sesiyim’
Galatasaray’ın yeni başkanı Mustafa Cengiz, seçim zaferinin ardından soluğu Galatasaraylılar Cemiyeti’nde aldı.
Burada yönetimi ve kongre üyeleriyle bir araya gelen Cengiz, “Bu seçimin Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Galatasaray bir refleks gösterdi. Yüzde 100 kazanacağım diye bir şey yoktu ama biz bunu hissediyorduk. Yarından itibaren mali konulara odaklanacağız. Biz 33 ay için göreve geldik. Hatta 33 yıl için göreve geldik” dedi.
Cengiz, “Bu kadar kısa sürede nasıl başarılı oldunuz?” sorusuna, “Bu benim başarım değil, Galatasaray’ın tepkisidir. Genel kurulun, üyelerin, taraftarın sesiyim ben... Sosyal medyadaki Galatasaraylıların sesiyim” diye konuştu.
YÖNETİM KURULU

Celal Açar
1939 İstanbul doğumludur. 1960 yılı Galatasaray Lisesi mezunudur. Matbaa malzemeleri ithalatı ve satışı ile uğraşmaktadır. Kulüpte 23 sene Sicil Kurulu Başkanlığı, 2 sene Disiplin Kurulu Başkanlığı, Galatasaraylılar Derneği’nde 5 yıl Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunmuştur.
Ahmet Şenkal
1948 Konya doğumludur. 98. Dönem Galatasaray Lisesi, 1970 yılı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyasi İlimler - Maliye Bölümü mezunudur. ‘Kürek’ takımlarımızda yer aldığı 15 yıllık spor hayatı süresinde hem sarı-kırmızı renklerin hem de milli takımlarımızın kaptanlığını yapmıştır.
Prof. Dr. Acar Baltaş
1947 İstanbul doğumlu. İstanbul Erkek Lisesi’ni ve Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü bitirmiş, doktorasını Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji Anabilim Dalı’nda yapmıştır. Klinik nöro-fizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru unvanı bulunan Baltaş, 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında profesör olmuştur.

Prof. Dr. Nejat Güney
1948 İstanbul doğumludur. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapmıştır. 1986 yılında doçent, 1994 yılında profesör ünvanına hak kazanmıştır. Halen serbest hekim olarak muayenehanesinde çalışmaktadır.
F. Okan Böke
1965 İstanbul doğumlu. Texas A&M University’de lisans ve master yapan Böke, bankacılığa 1991 yılında Citibank New York’da başlamıştır. Kurucu ortağı olduğu Ceres Finansal danışmanlık şirketinde varlık yönetimi yapmakta ve yurt dışı belli başlı bankalara danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.
Adil Araboğlu
1953 Samsun doğumludur. TED Ankara Koleji ve Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1981 yılında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Çalışma hayatına Koç Holding bünyesindeki Arçelik A.Ş. de başlamıştır. Aile şirketlerinde yönetici olarak çalışmaya devam etmektedir.
Doç. Dr. Emre Erdoğan
1971 Bursa doğumludur. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiş, aynı bölümde doktorasını tamamlamıştır. Erdoğan, 2015’den bu yana İstanbul Bilgi Üni. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Cenk Soyer
1964’te Istanbul’da doğan Soyer, 1992 yılında San Diego National Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuş ve 1993 yılında aynı üniversiteden İş idaresi ve Pazarlama konusunda yüksek lisans derecesi almıştır. Soyer, 2014 yılı Ocak ayı itibari ile Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’de başkan yardımcılığı görevine atanmıştır.

H.Hüseyin Toprak
1962 Sivas doğumludur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1983 yılında mezun olmuştur. Serbest avukat olarak çalışmaktadır. Hukuk Davaları, özellikle Miras Hukuku ve Gayrimenkul Hukuku uzmanlık alanı olup ayrıca Şirket Danışmanlığı yapmaktadır.
A. Ünal Çeviköz
1952 İstanbul doğumludur. 1978 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdikten sonra Türkiye’nin Bakü, Bağdat ve Londra’da Büyükelçisi olarak görev yapmış ve 2014 yılında emekli olmuştur. İngilizce, Fransızca, Rusça, İtalyanca ve Almanca bilmektedir. Evli ve bir kız bir erkek çocuk babasıdır.
YEDEKLER: Mahmut Recevik, M.Ömer Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur.