Galatasaray Mustafa Cengiz'den 19.05 tepkisi!

Mustafa Cengiz'den 19.05 tepkisi!

05.09.2019 - 20:42 | Son Güncellenme:

Galatasaray kulübü başkanı Mustafa Cengiz, PFDK'nın Fatih Terim hakkında verdiği 4 maçlık ceza sonrası canlı yayına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengizden 19.05 tepkisi

Galatasaray kulübü başkanı Mustafa Cengiz, PFDK'nın Fatih Terim hakkında verdiği 4 maçlık ceza sonrası canlı yayına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Bu toplantıyı planlıyorduk aslında. Fakat malum olay ve açıklama 19.05'te olunca ben bir an önce soluğu burada oldum. Ben bunu yakıştıramadım. Belli bir takıma karşı mevzilenirseniz, bu o cepheyi kuranlara hayır getirmez. Kötü niyetinizin olmadığını kanıtlamalısınız. Bu tip hatalar iyi niyetle, tesadüfle açıklanamaz."

"Sevgili hocam ile bu konuyu görüştüm. 'Hocam organize kötülük derken, herhangi bir kurumu, TFF'yi hedef aldınız mı?' diye sordum. 'Hayır' dedi ve bize karşı tepkilerin organize sürdüğünü söyledi, bundan dolayı açıklamayı yaptığını belirtti. Bazı maçlarda özellikle bizim yedek kulübemizin arkasına militan unsurlar yerleştiriliyor. Bunlar özellikle hocamıza ve teknik heyetimizdeki isimlere hakaret ve küfür ediyorlar. Kayseri'deki saldırıyla ilgili bir ceza verilmedi."

Haberin Devamı

"Hakemler, Galatasaray'a karşı çok cesur"
"Hocamızla konuştuk, bize %43 oranın sarı kart veriliyor. İsim vermiyorum, rakibimiz 19 faul yapıyor 0 sarı kart, bizim 9 faulümüze 4 sarı, 2 kırmızı kart. Bu düzgün olarak devam ediliyor. 2 faulümüzden 1'ine sarı çıkıyor. Hakemler, Galatasaray'a karşı çok cesur. Diğer maçlarda da cesur olsunlar. Sevgili hakemlerimiz neden bize karşı bu kadar cesur? Tepkilerden biri bu. Bu ne derece organize?"

"TFF'de şu anda çok değerli insanlar var"
"Geçen yıl Kulüpler Birliği, Galatasaray'a karşı açıklama yaptı. Kulüpler Birliği'nin defterinde bu karar yok. 8 kulüp yayınlıyor, 10 kulüp yayınlamıyor. Başlık ne, 17 kulüp. Bu olmadı. İçerik ise yürekler acısı. Geçen sene Konyaspor maçında hakemlerin 5 dakika hakemlerin kendi arasında konuşmasından kuşkulandık. 'Ne konuştunuz, açıklayın' dedik ama ceza yedik. Ali Dürüst'ün istifası ve geri gelmesiyle alakamız yok. İnanan oldu, inanmayan oldu. Onunla özel görüşmedik ve bir şey talep etmedik. Böyle bir şey olamaz. TFF'de şu anda çok değerli insanlar var."

"Hangi kelimeler suç, bunu açıklamak durumundasınız"
"Kulüpler Birliği Başkanı olduğunuzda, kulübünüzün menfaatlerini bir kenara koymalısınız. Siz çıkıp 'G.Saray'ın iki şampiyonluğu lekelidir' derseniz, TFF'ye suç atmış olursunuz. Taraftarına şirin görünme çabasının farkındayız ama söylemler futbola yarar getirmez. PFDK'ya sevkin nedenini sorduk, bütün konuşmamı sevk edemezsin. Hangi kelimeler suç, bunu açıklamak durumundasınız. Biz de bunun için savunma yapalım. Bu sistem, bu zihniyet değişmeli."

Haberin Devamı

"Silah ile tehdit edilenlere 11 gün ceza verildiğini gördük., Ona verilsin demiyorum ama eşitlik ilkesi varsa her şey eşit olmalı. Rakip takım teknik direktörü çok ağır konuşmuş. Ben izleyemedim, sinirim bozuldu."

"Fatih Terim hak etmiş olsa, biz zaten susarız"
"Bir kurum hedef alınmıyor, genel tepkilere bir yanıt var. Bu ceza asla olmaz, olamaz. Neden camialara saygısızlık yapıyoruz, neden ortamı ateşe verecek şeyler yapıyoruz? Fatih Terim hak etmiş olsa, biz zaten susarız. Adalet gerek, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın Trabzonspor'un da ivmesini kesmemek gerek. Ülke sıralamasında daha iyi yere gelmeliyiz. Fikret Orman'a da şunu söylemek istemiyorum, deme güzel kardeşim deme. Orta sahadaki bir taç atışından şampiyonluk lekeleme. Diğerlerine de diyorum, yapmayın, germeyin."

Haberin Devamı

"Falcao ile üç aydır görüşüyoruz"
"Herkes güzel transferler yaptı. Bırakın çimende adil mücadele olsun. Ben bugüne kadar hiçbir camiaya kötü bir laf söylemedim, söylemem. Her camia iç içe, bir kardeş bir takımlı, bir kardeş başka takımlı. Saygılı olalım. 19.05 yüreğimizi yaraladı. Falcao ile üç aydır görüşüyoruz. Daha önce bir takım tecrübeler yaşadım. Menajerler aracılığıyla müthiş duruşlar aktarıldı. Sonrasında Falcao'yu gördüm, diğer duruşların ne olduğunu anladım. Ben böyle duruş görmedim. Adam evini terk etti, otel odalarında kaldı"

"Üçlü için Beşiktaş camiası ayağa kalkmış. Ben sanıyordum ki biz üç şampiyon olunca, bu ortaya çıktı. Beşiktaşlı da çıkardıysa tebrik ederim. Ama bana bilgi geldi, Eskişehirsporlu amigo Orhan çıkarmış. ben yeni öğrendim. "Falcao'ya sordum 'Üçlüyü nasıl öğrendin?' dedim. Türk maçlarını izlemiş. Belki Beşiktaş belki de Fenerbahçe maçını izledi, öğrendi. Bizim futbolcular da dörtlü çektirsin, bunlar güzel şeyler."

Haberin Devamı

"Biz bonservis ödememek için son saniyeye kadar bekledik"
"Açıktan Monaco'ya para verdiğimiz iddiaları var, para kime gittiyse yanlış havale olmuş, geri göndersin. Biz bonservis ödememek için son saniyeye kadar bekledik. Asıl yarışımız şimdi başlıyor.

"Hocamızın kimseye eyvallahı yok. TFF'ye söyleseydi eğer, 'Evet söylerdim' derdi. Hoca, kırmızı kartlara medya ve taraftarın verdiği tepkiden daha fazla tepki veriyor."

"Hakem hataları olmasaydı, biz 3-4 hafta önce şampiyon olurduk"
"Belki rakip takım taraftarları 'Galatasaray kollanıyor' diyor ama öyle değil. Biz farklı düşünüyoruz. Geçen sene hakem hataları olmasaydı, biz 3-4 hafta önce şampiyon olurduk. Rakipler buna istediği kadar bozulsun ama bu benim bakış açım. Ümit Davala'ya da 19,500 TL ceza verilmiş, şaka gibi ya. Bunlar bel altı, subliminal mesajlar. Bunlar iğrenç bir şey."