Galatasaray Mustafa Denizli: "İlk kez görüyorum, 10 gün önce geldiler"

Mustafa Denizli: "İlk kez görüyorum, 10 gün önce geldiler"

07.12.2015 - 17:13 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve futbolculardan Semih Kaya, Astana maçı öncesi konuştu. Denizli, sürprize izin vermeyeceklerini belirtirken rakibin 10 gün önce İstanbul'a geldiğini, böyle bir durumun ilk kez yaşandığını ifade etti. Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursaspor maçı sonrasında bir yemek çıkışında bir gazeteci ile söz dalaşına giren ve tekme attığı objektiflere yansıyan Lukas Podolski için konuştu. Podolski ile konuştuğunu ve Alman oyuncunun da çok üzgün olduğunu belirten Denizli; "Böyle bir hadise yaşayan futbolcunun üzülmemesi mümkün değil. Bu sevimsiz, benim de keyfimi kaçıran bir hadise. Bazen gazeteci olmayıp, gazetelere servis yapan arkadaşlar çizgiyi aşıyorlar. Bu arkadaşımızın tam öğrenemedim bir basın mensubu... Olmaması lazım. Zaman zaman böyle durumlar oluyor. Çok üzüldüm. Gereksiz yani. Öyle bir şeyi ben, iki tarafa da üzülerek yaşıyorum. İnşallah son olur. Morali de iyi değil. Dün kendisiyle tekrar görüştüm. Şu maçı atlattıktan sonra belki kendisiyle birlikte bir şey de yaparız" ifadelerini kullandı.

Mustafa Denizli: İlk kez görüyorum, 10 gün önce geldiler

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli ile birlikte futbolculardan Semih Kaya, Şampiyonlar Ligi'nde yarın karşılaşacakları Astana maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İlk olarak sözü alan Semih Kaya'nın sözleri şöyle;

- Yarın iyi sonucu alıp Avrupa Ligi'ne gitmek istiyoruz. Aklımızda beraberlik yok. Bursaspor maçında gol yemedik, bu bazı şeylerin düzeldiğinin göstergesi. İlk yarının sonlarına yaklaştık. Astana'dan sonra derbi maçımız var. Yarın en iyi şekilde oynayıp, savunmayı iyi yapıp gol yememeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki karşılaşmalar için de çalışmalarımızı yapıyoruz.

"İLK MAÇTA HATA YAPMIŞTIM"

- İlk maçta önemli bir hata yapmıştım. O günkü saha koşullarından bir karar almıştım. Topla dönmeye çalıştım, olmadı. Profesyonel futbolcularız. Bunlar her futbolcunun başına gelebilir. Bunun etkisinde değilim. İlerdei yine başıma gelecek böyle şeyler, tabi en aza indirgemek gerekiyor bunları. Böyle bir algı oluştu, tersine çevirmeye çalışıyorum bunu. UEFA Avrupa Kupası önemli bir vitrin. Önceki dönemlerde oynayan ağabeylerimiz Galatasaray'ı en iyi şekilde hizmet vermiş oyuncular.. Bundan önce yapılmış bir şey. En iyimizi verdiğimiz sürece Avrupa'da başarının geleceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Mustafa Denizli'nin sözleri ise şu şekilde;

"SÜRPRİZE İZİN VERMEYECEĞİZ"

- İki takımın da hedefi yola devam etmek. Galatasaray bir sezonu Avrupa'sız geçiremez, geçirmemeli. Çok uzun devam eden yolları oldu bu kulübün. Yarın böyle bir yolculuğun başında olacağız. Grupta takımlar belli olduktan sonra Astana'nın böyle bir puan barajına ulaşacağını tahmin etmiyordu. Futboldaki sürprizler her zaman yaşanmıştır. Biz bunu yaşatmayacağız. Değerli bir rakip var karşımızda. Biz de kısa sürede birlikteyiz. Genel olarak performanslarını ayırt etmeksizin memnunum ama yeterli mi? Tabi ki şuan değil. Semih ve diğer arkadaşları bu yolda önemli adımlar kat ediyorlar. Dolayısıyla yarın bizim için taraftarımızla yeni bir yolculuğun başlangıcı olacak. Biz bi yolculuğa alışığız. Herhangi bir sürprize fırsat tanımadan gerçekleştireceğiz.

- Semih'in son haftalardaki grafiği giderek yükseliyor. Bireysel hatalar futbolda her zaman vardır, biz buna en aza indirgeyeceğiz. Yarın Arena'ya çıkacağız. Bu atmosferi orada yaşayıp devam edeceğiz.

Haberin Devamı

"İLK KEZ GÖRÜYORUM, 10 GÜN ÖNCE GELDİLER"

- İlk gün mesleğe başladığım heyecanı yaşıyorum. Oyuncularımla birlikte geliştirmeye çalışıyoruz. Hakan ve Selçuk bizle birlikte çalışamadı. İkisinin de ciddi sayılabilecek durumları var. Tabi ki hiçbir sorun olmadan devam etmek istiyoruz. Beraber kararları vereceğiz. Yanlarından geliyorum. Onun dışında belki Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir takım bir şehre gelip 10 gün hazırlık süreci geçiriyor. Sık görülen bir durum değil bu. Rakibin de ne denli önem verdiğinin kanıtı bu. Futbolda çıkışa geçmek isteyen bir takımla karşılaşacağız.

AVRUPA MI TÜRKİYE LİGİ Mİ?

- İkisi de birbirinden ayrılmaz parçası. Ligde iş yaparsan otomatikman Avrupa kapısı açılıyor. Geçen sene de takımımız böyle bir yolculuğa başladı. Burada önemli olan düşünmediğimiz durumla karşılaşmamak. İlk hedefimiz Avrupa, ondan sonra da lig. Avrupa'da oynadığınız maç sayısıyla hedeflere ulaşma açısından ciddi fark var. Üç kulvarda gidiyoruz. Yarın bu kulvarın devamına karar vereceğiz. İki yarışı da başarmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla yarın her şeyimizi ortaya koyacağız.

Haberin Devamı

"23 YIL ÖNCE NE TELAFFUZ ETTİYSEK..."

- Kulüp ve ülke insanı olarak Avrupa şampiyonluğunu 23 yıl önce ne telaffuz ettiysek bugün de aynı düşüncedeyiz. Hayatım boyu hedeflerimi büyük koydum. Böyle bir yarışın içindeysen farklı bir düşünceye sahip olmamız mümkün değil. Zorlu yarışlar bunlar ama zoru başarmanın keyfi de başkadır. Futbolcularımın bu hedef için beyinlerini, tüm güçlerini ortaya koyacağını düşünüyorum. O hedeflerden bir santim, bir milim geriye düşmek olmaz.

PODOLSKİ SORUSU...

- Futbolcunun üzülmemesi mümkün değil. Podolski'nin olayı sevimsiz bir hadise. Bazen gazeteye bu servisi yapan arkadaşlar çizgiyi aşıyorlar. Birlikte yaşayan insanlarız. Zaman zaman böyle durumlar oluyor. Gereksiz bir olay oldu, iki taraf için de üzüldüm. Dün kendisiyle görüştüm.