Kolay atıyor kolay yiyor...

Galatasaray’ın sorunu orta sahada. Orta saha topu çabuk oynamadığı sürece takım sorun yaşar. Milan Baros bu takımda çok gol atar

Haberin Devamı

Galatasaray dünkü oyuna biraz değişik bir sistemle başladı. Genel görüntüsünün dışında üçlü bir savunma, ancak 3-5-2 değil, yatık bir 3-4-3 dizilişi uygulandı.
Sakatlıklar yüzünden eksik olan kadroya baktığınız zaman Emre Aşık ile yeni transfer Serkan Kurtuluş’u oyunda gördük. Serkan Kurtuluş’un Galatasaray’da görev yapması ligi ve UEFA’yı kazanmayı hedefleyen bir takım için enteresan, ama sadece bu görüntü değil. Genelde takımların yaptığı transferler enteresan. Mesela küme düşen Manisa’nın yarıya yakın oyuncusu şampiyonluğa oynayan takımlara gitti ve o kulüplerin kozları oldular.
Galatasaray’ın bu sistemi bence yanlış değil. Galatasaray bu sistemle çok pozisyon üretir. Türkiye liginde 25 maç civarında bu sistemle oynayabilir ve kazanır. Bazı maçlarda da bunu değiştirebilir.
Önemli olan bu sistem içinde doğru oyuncu tercihlerinin yapılmasıdır. Galatasaray bu sistemi devam ettirecekse oyuncu tercihlerini özellikle defansta ve orta sahada mutlaka yeniden gözden geçirmesi lazım. Çünkü Bellinzona, Süper Lig’de olsa kesinlikle küme düşecek takımlardan bir tanesidir. Zaten Bellinzonalı oyuncuların gollerden sonraki sevinçleri, tur için değil, Galatasaray’a attıkları goller içindi.
Galatasaray ön tarafta sorun yaşamaz. Çünkü son derece yaratıcı ve etkili futbolculara sahip. Milan Baros bu takımda çok iş yapacak. Kewell ve Lincoln, Baros’a ayak uydurma yolunda iyi mesajlar veriyorlar.
Galatasaray’ın sorunu orta sahada. Sarı-kırmızılı takımın orta sahası topu çabuk oynamadığı sürece takım sorun yaşar. Çünkü defanstan topu alıp, çabuk ve etkili şekilde oyuna sokamıyorlar. Kaleci Sanctis üç gol yemesine rağmen Galatasaray kalesinde güven veren bir isimdi.
Kısacası Galatasaray problemlerini çözdüğü zaman çok etkili bir takım olacak. Bu maçı çok fazla ciddiye almak karşılaşmayı değerlendirme açısından çarpıcı bir veri değil. Çünkü Galatasaray bu takımı zaten geçer. Dün akşam turu geçmeyi büyük ölçüde perçinledi.
Galatasaray’da dünkü maç itibariyle Emre Aşık, Serkan Kurtuluş, Ayhan, Nonda ve Volkan çok verimli olamadı. Özellikle üçlü savunma devam edecekse belki Mehmet Topal’ı kullama imkanı olabilir.
Galatasaray daha farklı da kazanabilirdi, ama kendine yetecek skoru elde etti. Galatasaray’da iyi sinyaller var, fakat düzeltilmesi gereken çok önemli hatalar da bulunuyor. Zaman Galatasaray’ın lehine işliyor. Bu turu geçip kendine olan güveni daha üst düzeye çıkaracaklardır.