Baros gibi golcüleri Lincoln ve Kewell gibi beyinler çok rahat kullanır. Galatasaray bu adamlarla her maçta gol atar, ama bu defans anlayışıyla da her maçta gol yer

Deplasmanda 4 gol atan Galatasaray’a ‘destan’ bile yazılır, ama ‘destan’ yazılacak bir durum yok ortada.
Esas yazılması gereken Türkiye liglerindeki takımların kalitesidir. Kocaelispor bu görüntüsünü devam ettirirse bu futbolla ligin sonuna kadar galip gelemez. Tabi bu biraz abartı, ama Kocaeli bu görüntüsüyle bunun dışında bir çağrışım yapmıyor. Galatasaray’ın aldığı farklı galibiyeti, beyinlerinin ve kalite ayaklarının farkı olarak görmek gerekir.
Galatasaray’ın sorunu şu; Bu kadar kalite ayak öndeyken, dönen topların durumu ne olacak ve ne oluyor buna bakmak lazım. Kocaeli gibi takımlara bu üstünlüğü sağlayabilirsiniz, fakat biraz dişli rakipler karşısında çok zor anlar yaşarsınız. Çünkü Galatasaray yapısındaki takımların geride gerçek manada savunmacılarının olması gerekir. Galatasaray’ın problemi de burada.
Hiç beğenmediğimiz Kocaelispor topu iyi kullanabilse belki oyunu 2-0’a getirecek. Bu durum onların iyi hücum etmesinden değil, Galatasaray’ın kötü savunma anlayışından kaynaklanıyor. Bu maç ve skor Galatasaray’ı yanıltmasın, yanıltacağını da sanmıyorum.
Milan Baros’un takıma girişi, ilk günden düşündüğümüz gibi Galatasaray için çok olumlu bir tablo çıkardı ortaya. Çünkü Baros gibi golcüleri Lincoln ve Kewell gibi beyinler çok rahat kullanır. Galatasaray bu adamlarla her maçta gol atar, ama bu defans anlayışıyla da her maçta gol yer.
Üç tane adam belki rakibin de zayıflığından istifade ederek maça damgasını vurdu. Lincoln hem kendini, kendisiyle beraber takımı da toparlamaya başladı. Kewell çok yüksek kalitede. Baros da, “Türkiye liglerinin en önemli golcüsü olurum” mesajını bas bas bağırarak verdi. Bu üçlüye önümüzdeki günlerde katılacak olan Ümit var Arda var... Sorun buradan kaynaklanmaz. Sorun ısrarla söylüyorum Galatasaray’ın defansından kaynaklanır. Ama defansındaki sorunları Kocaelispor gibi takımlar gösteremez.

Haberin Devamı

Takım savunması eksik
Takım defansını en az beceren ekip Galatasaray, hücumu en zengin takım yine Galatasaray. Şimdi Galatasaray’ın bugün 18’inde yer almayan 4-5 tane kalite oyuncusu geldiği zaman sarı-kırmızılı takım önüne daha da güvenli bakacak.
İyi bir kaleciye sahipler, göbekte de hiçbir sorun yaşamazlar. Fakat Servet ile Meira’yı rakiple bu kadar karşı karşıya bırakan bir takım savunma anlayışı bundan sonra devam edeceği UEFA Kupası’nda ve de daha güçlü Süper Lig takımları karşısında sıkıntı yaratır.
Ligin şampiyonluk adayı takımlarının kazanarak yola devam etmeleri sezonun daha fazla şampiyon adayıyla sürmesi demektir. Geçtiğimiz yıllarda da ligde heyecan vardı, ama kalite yoktu. Kaliteyi de birinci planda ortaya koyacak takımlar bunlardır.
Galatasaray’ın hücumdaki etkin silahlarıyla bitirelim. Lincoln, “Ben geliyorum mesajını” verdi. Bu Galatasaray için büyük avanatajdır. Kewell ve Baros, “Biz de yanındayız” diyorlar. Türkiye liginde bu üçlü “Mahşerin üç atlısı” gibi olur...

Haberin Devamı