İsviçre maçının ikinci yarısındaki futbol, Çek karşılaşmasına yeter mi? Bana göre yeter. Çekleri geçince çeyrek finali değil, büyük bir ihtimalle yarı finali yakalayacağız. Bunu yapacak bütün değerlere sahibiz. Haydi Fatih hoca, haydi çocuklar

Turnuvaya futbolsuz mağlubiyetle başladık. İsviçre maçının ikinci yarısı ise hem üç puan hem moral getirdi.
Peki İsviçre maçının ikinci yarısındaki futbol, Çek karşılaşmasına yeter mi? Bana göre yeter. Çünkü ortaya koyduğumuz futbol hücuma dayalıydı. Dörtlü hücum oyunu, İsviçre gibi defansı pek de iyi olmayan bir takım üzerinde etkili oldu diyebiliriz. Buna rağmen Volkan’ın çok kritik bir kurtarışı maçın kader anıydı.
O gün, bugündürVolkan başarılı gözüküyorsa, kalemizde tehlike yaşıyoruz demektir. Bunu Çek maçında da yaşayabilir miyiz? Çeklerin özellikle önde Sionko, geriden ve sol kanattan Jankulovski ile yaptığı atakları kesemezsek, tehlikeyi yine yaşayabiliriz. Çekler eğer oyuna Milan Baros ile başlarsa burada ilk önlem alacak iki isim Sionko ve Baros olmalıdır.
Koller, defansımızın en büyük sorunu olabilir. Çok ağır olmasına rağmen hava toplarında savunmamıza müthiş rahatsızlık verebilir. Milan Baros, defansımızın çok dikkat etmesi gereken bir isim. İngiltere’de kötü bir sezon geçirdi. Milli takımında düşündüklerini yapamadı, bu nedenle patlamaya hazır bomba gibi.
Ama Baros’dan daha önemli şu ana kadar patlama yapamayan bizim de iki önemli hücum silahımız var. İlk iki maçta çizgilerinden uzak görüntüler veren Tuncay ve Nihat büyük bir ihtimalle bu maçın çeviricileri olacaklar. Onlardan son derece umutluyum. Keza Arda, çizgisini korursa karşılaşmanın lehimize dönmesi daha da kolaylaşacak.

Haberin Devamı

Mehmetler önemli
Bence oyun üzerinde çok önemli etkinlik kurabilecek isimler iki Mehmet olacak. Bunlardan biri Topal, diğeri Aurelio. Neticede Çekler için de bir var olma veya yok olma maçı bu. İki takım aynı duygularla oyuna başlayacak. Son oynanan maçlar ibreyi kesinlikle bize çevirdi. Çeklerin uzatmada yediği, bizim ise uzatmada attığımız gol, büyük bir ihtimalle çeyrek finale çıkacak takımın habercisi gibi gözüküyor.
Bu maçın yıldızı belki isminden bu yazıda bahsetmediğim biri olacak. Çünkü bazı maçlar hiç hesapta olmayan yıldızları çıkarır. İşte bu da öyle bir maç...
Kısacası Tuncay ve Nihat’a atacağımız defans arası ve defans arkası toplar çok önemli. Oynarsa Kazım’ın fiziğe dayalı ve hatta sonucu etkileyecek asist ve şutları da belki onu gecenin kahramanı yapacak.
Portekiz’e kaybettiğimiz maçın çok büyük bir değerinin olmadığını söylemiştim. Şimdi bu tabloyu yaşıyoruz. Bu tabloyu gerçekleştireceğimiz maç da geldi, çattı. Çekleri geçince çeyrek finali değil, büyük bir ihtimalle yarı finali yakalayacağız.
Bunu yapacak bütün değerlere sahibiz. Haydi Fatih hoca, haydi çocuklar...

Haberin Devamı