Galatasaray Müthiş iddia! Sneijder - Kagawa

Müthiş iddia! Sneijder - Kagawa

13.10.2013 - 13:56 | Son Güncellenme:

Dortmund formasıyla harikalar yaratan ancak Manchester United’da umduğunu bulamayan 1989 doğumlu Shinji Kagawa, ara transferde 1 numaralı hedef...

Müthiş iddia Sneijder - Kagawa

Sneijder Galatasaray’da, Kagawa ise Manchester United’da mutsuz… Ara transferde rota belli ve kulüpler takasa istekli. Tek handikap, eski takımı Dortmund’un da Japon yıldızla ilgilenmesi…

Haberin Devamı

ÇIK ARADAN DORTMUND!

Kagawa transferinde izlenecek strateji belli. Galatasaray’da mutsuz olan ve formsuzluğu tavan yapan Wesley Sneijder, Japon yıldıza karşılık Manchester United’a teklif edilecek. Takas formulüyle bu işi bitirmeyi planlayan sarı-kırmızılı kulübün işi hiç kolay değil. Çünkü Kagawa ile eski takımı Dortmund da ciddi biçimde ilgileniyor.

Alman ekibi, 350 bin euroya alıp 18 milyon euroya sattığı Japon hücum oyuncusunu geri almaya kararlı. Kagawa’yı geçen yaz Manchester United’a gönderirken ona 20 dakika sarılan ve hüngür hüngür ağlayan Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp bu transferde ısrarcı. Alman hoca bir süre önce yaptığı açıklamada “Kagawa için en uygun pozisyon orta sahanın ortası. Manchester United’da sol kanatta oynatılmasını anlamıyorum” demişti.

Bu sezon rakipleri kadar koşmayan, Melo-Drogba ikilisi dışında skora isyan eden oyuncusu bulunmayan Galatasaray, Shinji Kagawa transferi ile bir taşla iki kuş vurmak istiyor.

Haberin Devamı

BİR TRANSFERDEN FAZLASI

10 resmi maçta 13 kez ağları sarsan sarı-kırmızılılar, 24 yaşındaki Japon yıldızın gelişiyle gol yollarındaki sıkıntısını çözmeyi planlıyor. Ayrıca olası bir takasla, Türkiye’den ayrılmak isteyen Sneijder’i de zarar etmeden elden çıkarmanın hayalini kuruyor.

YENİ HOCASI MOYES’İN GÖZÜNE GİREMEDİ

Alex Ferguson’un büyük umutlarla aldığı Kagawa, Manchester United’ın sistemine adapte olamadı. Yeni hocası Moyes, kendisini ısrarla kanatta oynatmaya çalıştı ve Kagawa İngiltere’de Dortmund günlerini aramaya başladı.

NIKON VE DAIKIN…

Drogba ve Sneijder transferleriyle sadece Türkiye değil dünyada da ses getiren Galatasaray, forma satışlarında rekor kırıyor. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Uzak Doğu pazarına girmenin yollarını arıyor. Geçen dönemde Japon markaları Nikon ve Daikin ile sponsorluk anlaşması yapan Galatasaray, olası Kagawa transferiyle forma gelirini katlayabilir.

İNGİLTERE’DE TARİHE GEÇTİ

Ji-Sung Park’ın yerine Manchester United’a transfer edilen Shinji Kagawa geçen sezon Norwich City’yi 4-0 yendikleri maçta 3 gol attı. Japon Kagawa böylece Premier Lig tarihinde hat-trick yapan ilk Asyalı futbolcu oldu.

Haberin Devamı

INAMOTO’DAN SONRA 2. JAPON

2006-07 sezonu başında İngiltere’den bir futbolcunun yolu Türkiye’ye düşmüştü. Junichi İnamoto, Galatasaray’a transfer olmuş ve “Süper Lig’de oynayan ilk Japon futbolcu” unvanını ele geçirmişti. Bordeaux’ya attığı gol dışında akılda kalan bir performansa imza atamayan İnamoto, hayal kırıklığı yaratmıştı. Kagawa, hem yetenek hem de kariyer olarak İnamoto’nun çok önünde…

(AMK)