Basketbol NBA’den üçlü kıskaç!

NBA’den üçlü kıskaç!

20.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezonu 3 kupa ile kapayan Euroleague şampiyonu F.Bahçe, yeni sezon transfer çalışmaları için mevcut yıldızlarının kararını bekliyor. Yönetim Bogdanovic, Vesely ve Ekpe Udoh gibi NBA’in radarındaki isimlere göre hareket etmeyi planlıyor.

NBA’den üçlü kıskaç

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Müthiş bir sezon geçirerek, hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin zirvesinde yer alan Fenerbahçe, basketbolda yıllardır süren başarısını devam ettirmek için kolları sıvadı. Doğuş Grubu’nun sponsorluğuyla birlikte transfer çalışmalarında eli güçlenen sarı lacivertli ekip, kadrosundaki yıldızlardan gelecek haberlere odaklandı.

Özellikle, NBA haklarını elinde bulunduran ve her fırsatta Sırp oyuncuyu kadrolarına katmayı planladıklarını açıklayan Sacramento-Bogdanovic görüşmesinin sonucunu merak eden sarı-lacivertli kulüp, yıldız isminin kararına göre transferdeki yol haritasını belirleyecek. Daha önce anlaşmaya varılan Brad Wanamaker’ın da tercihini NBA’den yana kullanmak istemesi ve Avrupa’ya veda etmeye hazırlanması, Fenerbahçe’yi yeni arayışlara itiyor. Yine NBA radarında bulunan CSKA Moskova’nın Sırp yıldızı Milos Teodosiç de listede bulunsa da, Rus ekibinin yıllık 8 milyon dolarlık teklifi bu transferi de zora sokuyor.

Haberin Devamı

Uzun oyuncu konusunda da arayışta olan Fenerbahçe, Pero Antic ile yolları ayırması durumunda Nicola Melli veya Joffrey Lauvergne ile anlaşmayı planlıyor. NBA’deki kariyerini sonlandırmayı planlayan Fransız yıldız ile temasa geçildiği belirtilirken, gelecek hafta transferler için somut adımlar atılması bekleniyor.

Kontratlarında NBA çıkış hakları bulunsa da, Jan Vesely ile Ekpe Udoh’un, Avrupa’da kalmaya sıcak baktıkları ve takımdan ayrılmalarının zor olduğu belirtilse de, özellikle Vesely için gelecek tekliflerin yükselme olasılığı Fenerbahçe’de tedirginlik yaratıyor.