Demir Grup Sivasspor Ne yaptın Cicinho! Gaf üstüne gaf...

Ne yaptın Cicinho! Gaf üstüne gaf...

26.03.2014 - 12:07 | Son Güncellenme:

Uzun süredir Türkiye’de olan Sivasspor’un yıldızının, Türkiye’deki yabancı sınırından, Şampiyonlar Ligi kontenjanı ve Beşiktaş’a kadar bir çok yanlış bilgiye sahip olduğu ortaya çıktı.

Ne yaptın Cicinho Gaf üstüne gaf...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Sivasspor'un deneyimli sağ beki Cicinho, Brezilya basınına bir röportaj verdi. Süper Lig’de Fenerbahçeli Caner Erkin ile asist krallığında yarışan sambacı futbolcu, O Tempo gazetesinde yer alan konuşmasında verdiği bilgilerle şaşırttı. Kırmızı-beyazlılarla yazın sözleşme imzalayan 33 yaşındaki oyuncu, yaklaşık 10 aydır Sivasspor'da oynamasına karşın ülkedeki futbolla ilgili bir çok yanlış bilgiye sahip olması şaşkınlıkla karşılandı.

Süper Lig'de 6 olan yabancı oyuncu sınırlamasını Sivassporlu futbolcunun 5 olarak bildiği ortaya çıktı. Roberto Carlos ile Real Madrid'de 2006-2007 yıllarında birlikte forma giyen Cicinho, Carlos'un kendisini kırmızı-beyazlı takıma davet etme sürecinden bahsederken, "Türkiye'de her kulüp 5 yabancı oynatabiliyor. Bu yüzden iyi tercihlerde bulunmanız gerekiyor. Kulübün bu mevkide bir oyuncuya ihtiyacı olunca o da bana geldi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ligde altıncı sırada bulunan Sivasspor'un durumunu da değerlendiren Cicinho, ligi dördüncü bitirmeleri halinde Şampiyonlar Ligi'ne gideceklerini söyledi: "Hedefimiz Avrupa Ligi'ne gitmek. Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nin de hayalini kuruyoruz. Bu mümkün, çünkü Fenerbahçe ve Beşiktaş ceza nedeniyle orada oynayamayacaklar. Bu yüzden dördüncü sırada bitirirsek Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz." Oysa sadece Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle Avrupa’ya gidemeyecek olmasından dolayı üçüncü sırada bitiren takım Şampiyonlar Ligi ön elemesine gidebilecek.