Beşiktaş NE YILDIZI NE ÇİLEĞİ

NE YILDIZI NE ÇİLEĞİ

28.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orman, “Herkes bir çilekten bahsediyor. Biz gerekli yerlere oyuncular aldık. Çilek nedir şimdi? Herkes Adebayor’dan bahsediyor. Hiç istatistiklerine baktınız mı? Adebayor kötü oyuncu demiyorum ama bir de gerçekler var. Herkes, ‘Yıldız’ diyor. İlk hafta sahaya çıkıp, mağlup olduğunuzda kimse yıldızı, çileği görmez” dedi

NE YILDIZI NE ÇİLEĞİ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Southampton maçının ardından basın mensuplarıyla iftar yaparken, siyah-beyazlıların gündemine dair birçok soruya yanıt verdi.

Haberin Devamı

İşte Orman’ın konuşmasından satır başları:

* Birçok pozisyonda alternatifli bir kadro oluşturduk. Mesela forvet hattında Almeida, Mustafa, Ömer ve Eneramo ile birlikte dört seçenek var. Bugüne kadar toplam yaklaşık 10.5 milyon euro harcama yaptık. Ancak bu transferleri konuşmak kolay ama gerçekleştirmek kolay olmuyor.
* Herkes bir çilekten bahsediyor. Biz gerekli yerlere oyuncular aldık. Çilek nedir şimdi? Herkes Adebayor’dan bahsediyor. Hiç istatistiklerine baktınız mı? Ben Adebayor kötü oyuncu demiyorum ama bir de gerçekler var. Yıldız, yıldız diyor herkes. İlk hafta sahaya çıkıp, mağlup olduğunuz da kimse yıldızı, çileği görmez.

Ronaldinho’ya 2.5 milyon euro
* Beşiktaş futbol takımına 15 milyon euro maliyeti, yıllık ücreti ile toplam 40 milyon eurolara çıkacak bir transfer yapmam. Sponsorun bu transfer maliyetini karşılayacağına dair haberler okuyorum. Bulunsun sponsor, ne kadar vereceği belirlensin, ben de cebimden çıkacak parayı bileyim. Ronaldinho için kulübün kasasından yıllık en fazla 2.5 milyon euro veririz.
* Fernandes ile sözleşme uzatacağız. Bir sıkıntı yok. Geçen sene başında konuşmuştum. Bu sene ilk kamp döneminde de konuştum. Aynı şeyleri söylüyor. Beşiktaş’ta mutlu ve burada kalmak istiyor. Almeida, sözleşme uzatması halinde takımda kalır.
* Hilbert, Beşiktaş’ın kendisine yaptığı teklifi kabul etmedi. Şimdi Almanya’da (Bayer Leverkusen) brüt 400 bin euroya oynuyor. İnanılacak gibi değil. Beşiktaş’tan aldığının neredeyse 1 milyon euro altında bir rakama imza attı. Biz Hilbert’e, aldığı faizi ve ücretini de düşürmesini istemiştik. Kabul etmedi. Şimdi aldığı ücretler ortada... Hem Beşiktaş, hem de Türkiye’nin parasına yazık.
* En önemli kazanımlarımızdan biri, kaleci antrenörü... Maçta Cenk’te önemli gelişme gördüm.
* Bu takımın futbol direktörü Önder Özen’dir. Onun kaptanlık konusunda bize vereceği rapor önemlidir.
* Ben Beşiktaş Kulübü Başkanıyım ve ilk günden itibaren dediğim bir söz var. Kimse bana bugüne kadar stadın farklı bir yerde yapılması konusunda imada bile bulunmadı.
* Şimdi yeni bir laf daha çıktı. Stat bir senede bitmez. Tamam bir senede bitmedi diyelim. Bir işe başladık. Bu işi bir senede nasıl yapacağız diye konuşacağımıza, kompleksli bazı insanların açıklaması ile olumsuzluklar ortaya çıkıyor.
* Erkek Basketbol Takımı için önümüzdeki hafta yeni sponsorumuzu açıklarız. İki firma ile görüşme halindeyiz.