Futbol Necmi Tanyolaç son yolculuğuna uğurlandı

Necmi Tanyolaç son yolculuğuna uğurlandı

28.11.2013 - 14:11 | Son Güncellenme:

Tanyolaç için ilk tören TSYD'de yapılırken, duayen spor yazarının cenazesi Şişli Camisi'nde kılınan namaz sonrası Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.

Necmi Tanyolaç son yolculuğuna uğurlandı

Türk basınının duayen isimlerinden ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski başkanlarından Necmi Tanyolaç, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Bir süredir alzheimer tedavisi gören ve 85 yaşında vefat eden Tanyolaç için ilk tören TSYD'nin Levent'teki merkezinde gerçekleştirildi. Buradaki törenin ardından duayen spor yazarının naaşı, Şişli Camisi'ne getirildi. Camide öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Necmi Tanyolaç'ın cenazesi, Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.

TSYD'de gerçekleştirilen törende konuşan spor basınının duayenlerinden Halit Kıvanç, Togay Bayatlı, Attila Gökçe, Kahraman Bapçum, Necati Bilgiç ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, Necmi Tanyolaç ile ilgili anılarını anlattılar. Bu isimlerin yanı sıra TSYD'deki törenle Şişli Camisi'ndeki cenaze namazına Tanyolaç'ın çocukları Nedret ve Nedim Tanyolaç'ın ile AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten de katıldı.

Haberin Devamı

Cenaze namazı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Hakan Şükür, son dönemde değerli şahsiyetler kaybettiklerini, Necmi Tanyolaç'ın da bunlardan biri olduğunu söyledi. Tanyolaç ile herhangi bir mesaisinin olmadığını vurgulayan Şükür, şunları söyledi: "Yazılarını ve kitaplarını okuyanlar bundan faydalanmıştır. Benim kendisiyle mesaim olmadı. Ancak okuduklarımdan anladığım kadarıyla geçmişle bugün arasında mukayeseler yapan biriydi. Zaman zaman beni de eleştirdi. Üzerime düşen helallik için geldim. Başımız sağolsun. Allah sabırlar versin. İnşallah geride kalanlar ibret alır. Birbirimizi kırmaya gerek yok. Birbirimize hakkımızı helal etmek lazım. O yüzden buradayım. Burada çok değerli insanlar var. Mekanı cennet olsun. Duamızı edeceğiz, Allah'tan da kabul etmesini bekleyeceğiz."