Galatasaray Neden hedef 23?

Neden hedef 23?

25.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üst üste kazanımlar yapıp Galatasaray’ı tamamen düzlüğe çıkarmamız gerekiyor. İki yıl şampiyonlukla mali yapıyı düzelteceğimizin sözünü verdik. İnşallah bunu halledeceğiz.

Neden hedef 23

BAŞKANIN GİZLİ AJANDASI 3 - Mustafa Cengiz'in anlatımıyla şampiyonluk öyküsü...

Haberin Devamı

Göreve geldiğimizde 21, bu sezona başlarken 22. şampiyonluk demiştik. Şimdi de sloganımız; Hedef 23...

Şu anda pek bir şey değil... Üst üste kazanımlar yapıp Galatasaray’ı tamamen düzlüğe çıkarmamız gerekiyor. İki yıl şampiyonlukta mali yapıyı düzelteceğimizin sözünü verdik. İnşallah bunu halledeceğiz.

Türkiye’de kitlesel futbol kulüpleri, büyük kulüpler arasında bugün itibariyle mali dengesi en iyi durumda olan kulübüz diyebilirim. Ama kulüplerin borçlarının yapılandırılması mutlaka gerekli... UEFA ile yaptığımız görüşmede de buna değindik ve olumlu görüş bildirdiler. Devletin burada desteği ne olacak? Nakit vermeyecek tabii ki... Sadece borçlar ötelenecek ve kulüpler nefes alacak. Geçmişte yapılan hatalara girmiyorum. Ama ortadaki tabloya bakıldığında da geçmişten gelen bir gerçek var; kulüpler mali anlamda çok kötü... Ancak bunun vebalini biz ödüyoruz.

Haberin Devamı

Deprem yarattı

Dört ay UEFA sürecini yönettik ve 1 milyar lira açık veren anonim şirket bütçesiyle dört yıllık sözleşme imzaladık. Bizim bunu almamız bir deprem yarattı. Ben UEFA’da özellikle Aleksander Ceferin’e teşekkür ediyorum. UEFA’nın kendi içerisinde çatışma var. Ceferin orada da haklı. Bizi CAS’a götüren olaylar... Takımlarımızın evrensel boyuta gelmesi için TFF’nin olaylara direkt müdahil olması ve gücünü aktive etmesi lazım. Arkadaşlar Türk futbolunu önemsiyorlar. Çünkü bu tutku her ülkede yok, bunu görüyorlar.

Gözü kapalı boş mukavele
Fatih Terim ile 5 yıllık yeni sözleşme imzaladık. Detaylarını da KAP’a bildirdik. Hoca zaten gözü kapalı boş mukaveleye imza attı. Sadece zamanlama açısından bazı tereddütlerimiz vardı. Çünkü kongre öncesi farklı noktalara çekilebilirdi. Bunu bir koz olarak kullanabileceğimiz düşünülebilirdi. Bunu ne biz ne de Fatih Hoca kabul ederdi. Laf gelmesin diye beklettik. Biz hep Galatasaray’ın çıkarlarını düşündük, kendimizi hiç düşünmedik.

Avrupa’da dördüncüyüz

Bu sene 37 bin 581 seyirci ortalaması tutturmuşuz. Avrupa da seyirci ve mali performans artışında dördüncü sıradayız.
Kurulduğumuz 1905 yılından beri en yüksek ortalamayı yakaladık. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadığımız sene bile 36 bindi, bunu aştık.
İşte bu yüzden taraftar kenetlenmesi diyoruz. Bu gelirlerimize çok olumlu bir şekilde yansıyor. Hem manevi destek, hem mali konudaki katkıları bizi ileriye taşıyor. Biz hiçbir zaman birilerinin desteğiyle yola çıkan bir kulüp değiliz. Paylaşmasını bilen, gerekli yerde gerekli desteği vermesi gereken bir kulüp olmak istiyoruz.
Yer kalmadı
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda güzel bir müzemiz var. Kupalarımızı buraya taşımak istedik ama olmadı. 3000’e yakın kupa da o müzeye sığmadı. Hâlâ Beyoğlu’nda duruyor. Müzemizin alanı yeterli değil.
Bana tepkiyi çözemedim
Şampiyonluk sonrası G.Saraylılar Cemiyeti’ne gittim, gelenekleri sürdürdüm. Hiçbir şey bozmadım. Bende bir tavır değişikliği yok. Ben ilk günkü insanım.
Yöneticiler olarak şampiyon olmak, şampiyonluğu kutlamak bizim için çok da uzun sürmüyor.
Kulüp yöneticiliği parasız yapılan, gönüllülüğe dayanan bir iş... Siz şirketinizin ticari kuruluşunda kâr ya da zarar edersiniz, üzülürsünüz geçer. Ancak sosyal sorumluluk çok ayrı... Kulüplerde sosyal sorumluluk çok fazla. Hepimizin camiaya karşı sorumluluklarımız var.
Şampiyon olduk da sorunlar bitti mi? Tabii ki bitmedi. Bir günlük sevincin ardından yine çabalama başladı.
Bizim hiç bir tavrımız yok kimseye... Şampiyonluk sonrası Galatasaraylılar Cemiyeti’ne gittim. Gelenekleri sürdürdüm. Hiçbir şey bozmadım. Ben de bir tavır değişikliği yok. Ben ilk günkü insanım. Bana karşı tavır değişikliği varsa onu bilemem. Ben bana oy vermeyenlerin de başkanıyım. Herkesi kucaklamak durumundayım. Zaten şampiyonluk sonrası da gittim.
Nedir bana bu şiddetli tepki çözemedim.