Skorer Nefesler tutuldu!

Nefesler tutuldu!

28.12.2010 - 01:05 | Son Güncellenme:

Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde finişe artık sadece iki gün kaldı. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2010 yılının spordaki en başarılı isimleri 48 saat sonra belli olacak

Nefesler tutuldu

Milliyetin’in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde yaklaşık bir aydır süren ve özellikle son günlerde nefes kesen zirve mücadelelerine sahne olan amansız yarış son 48 saate girdi.
57 yıllık mazisiyle Türk sporunun en önemli organizasyonları arasında yer alan ve bir spor klasiği haline gelen Milliyet Yılın Sporcusu Anketi, spor severlerin oylarıyla 2010 yılının “en başarılı” isimlerini açıklamaya hazırlanırken adaylar arasındaki çekişme de tüm heyecanıyla sürüyor.

Haberin Devamı

Tanjevic avantajlı
Yılın Sporcusu kategorisinde Dünya Süpersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu’na kaptırdığı liderliği önceki gün geri alan Avrupa Şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt koltuğunu dün yapılan sayımlardan sonra da korumayı başardı. Aralarındaki sayılı oy farkı nedeniyle nefes kesecek bir çekişme yanacak bu kategoride milli voleybolcu Neslihan Darnel üçüncü, milli atlet Elvan Abeylegesse ise dördüncü sırada yer alıyor.
Geleneksel anketin önceki gün yapılan sayımlarında büyük bir sürpriz yaparak Yılın Takımı kategorisinde liderlik koltuğunu potanın devlerinden devralan Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı zirvedeki yerini korumayı sürdürüyor. Dünya şampiyonalarında tarihi başarılara imza atan ve gururumuz olan bu iki ekibi 2009-2010 Süper Lig şampiyonu Bursaspor izliyor.
Yılın Antrenörü kategorisinde Basketbol Milli Takım koçu Bogdan Tanjevic, son iki güne çok ciddi bir avantajla rakipleriyle arayı açmış bir şekilde giriyor. Tecrübeli hocanın ardından ikinci sırada Trabzonspor’a Türkiye Kupası dahil önemli başarılar kazandıran ve şampiyonluğun en büyük adayları arasına sokan usta teknik adam Şenol Güneş yer alıyor.
Yılın Futbolcusu’nda ise Fenerbahçe’nin başarılı kaptanı Alex de Souza büyük bir sürpriz yaşanmaması halinde son iki güne unvana en yakın isim olarak giriyor. Bu kategoride Trabzonspor’un milli file bekçisi Onur Kıvrak ikinci, Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu Fabian Ernst ise üçüncü sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

Demirel önde gidiyor
Geleneksel ankette Yılın Spor Adamı anketi de son gün son sayıma kadar büyük heyecan yaşanacak kategoriler arasında yer alıyor. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, son 48 saate çok az bir oy farkı ile zirvede girerken, Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener yakın takibini sürdürüyor. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da son günlerde yaptığı büyük atakla büyük unvanın iddialı isimleri arasındaki yerini koruyor.
Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Real Madrid’in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil artık unvanını ilan etmiş durumda yıldız futbolcu özellikle internet üzerinden yapılan oylamada rakiplerine kapanmayacak bir fark atarak birinciliği garantiledi. Geleneksel anketimizde posta yoluyla oy kullanma süresi yarın akşam, İnternet üzerinden yapılacak oylama ise 30 Aralık Perşembe günü sona erecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’den destek çağrısı!
Fenerbahçe Kulübü, Milliyet Yılın Sporcusu anketi için resmi internet sitesinden yayınladığı bildiriyle taraftarlarından sporcularına destek istedi. Sarı Lacivertli kulüp, internet adresinden yaptığı çağrıda geleneksel ankette zirve mücadelesi yapan milli atlet Nevin Yanıt, takım kaptanı Alex de Souza ve Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı’nın desteklenmesini istedi.