Skorer Neler oluyor?

Neler oluyor?

08.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ergun ATA

Neler oluyor

GENEL Kurul'a sekiz gün kala Trabzonspor'da gözgözü görmüyor. Kim kimin yanında, kim aday ya da değil, bir türlü belli olmuyor...
Entrika, dolap, hakaret, suçlama, çıkar iddiaları spor kamuoyunda Susurluk kazasıyla neredeyse atbaşı gidiyor. Taraflar, her gün taraf değişiyor. Kamuoyu birinci ağızlardan söz konusu kişilerin gerçek kimliklerini öğreniyor.
Trabzonspor kan kaybediyor. Başıboşluk almış başını gidiyor. Türkiye'nin en iyi yabancısı olarak anılan ve profesyonelliği ile örnek gösterilen Şota idman terkediyor. Ayaklarıyla klasını ortaya koyacağı alanda uygunsuz yönlerini ön plana çıkararak malzeme konusu oluyor. Adeta bir hayalete dönüşen yönetim sadece kınama cezası veriyor.
Bu Trabzonspor böylesi ortamda kötü oynuyor, ama kazanıyor. Bütün olumsuzluklara karşın ligin ikinci sırasında bulunuyor. Birileri kendilerini ortaya koyarak bu işi cansiparane götürüyor. Bunların başını çeken Şenol Güneş de maalesef gidiciler arasında gösteriliyor.
İşte, bu Trabzonspor dün geceki Karadeniz derbisine böylesi bir ortamda çıkıyor. Rakibin gücü ve ligdeki konumu ne olursa olsun adı üzerinde ezeli rakip... Bu tür maçların havası her zaman farklı olur. Dün gece de böyle oluyor. Samsunspor, Trabzonspor'u bunaltıyor. Daha önceki maçlarında kötü oyuna rağmen bol pozisyon bulan ancak bunların çok azını değerlendiren Trabzonspor, Samsunspor karşısında bu özelliğini de aratıyor. Cezalı Tolunay'ın eksikliğini de fazlasıyla hissediyor. İlk yarıda sadece üç pozisyon izleniyor. Biri Samsunspor'un... Osman'dan kaptığı topla pozisyon bulan Hakan Serkan'ı tercih etmek yerine bencil davranınca hem takımını bir golden ediyor, hem de daha 35. dakikada Multescu'nun hışmına uğruyor. Ercan yönetimindeki Samsunspor savunması presi ceza alanı önünde koyunca Trabzonspor rakip kalede etkili olamıyor. Ama Abdullah'ın ortasında Fatih'in kafa vuruşuyla kaleye yönelen top kaleci Göksel'den dönünce Hasan'a sadece dokunmak kalıyor.
Futbol kalitesi ikinci yarıda da artmıyor. Trabzonspor bakıyor, ikinci golü bulması çok zor. Savunmada daha dikkatli olmaya yöneliyor. Hafif sakatlığı bulunan Ogün alınıp, İskender oyuna sürülüyor. İlk yarıda kendisini bunaltan Vural kenara alınınca Abdullah da rahatlıyor. Ve kalan dakikalar böyle tamamlanıyor.
İyi, güzel de Trabzonspor'da neler oluyor?

Yazarlar