Trabzonspor Nerede kalmıştık!

Nerede kalmıştık!

09.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’u, Fenerbahçe karşısında tek başına ayakta tutan Hakan Arıkan ikinci baharını yaşıyor. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Antalyaspor’da küme düşme üzüntüsü yaşayan, ardından Kayserispor’a giden tecrübeli kaleci, bordo-mavili takımda adeta yeniden doğdu.

Nerede kalmıştık

CELAL UMUT EREN

Süper Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe deplasmanında takımını tek başına ayakta tutan ve 0-0’lık sonucu getirerek puan kazandıran Trabzonspor’un deneyimli kalecisi Hakan Arıkan adeta ikinci baharını yaşıyor.

Haberin Devamı

5 maçta 2 gol

2007-11 yılları arasında hem A Milli Takım gururunu tadan hem de Şampiyonlar Ligi atmosferini gören Hakan, 110 kez formasını giydiği Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra önce Mersin İdmanyurdu’nda istikrarsız bir dönem geçirmişti. Ardından Antalyaspor ile küme düşme üzüntüsü yaşayan tecrübeli file bekçisi, ilk yarıda PTT 1. Lig’de Kayserispor’da 9 karşılaşmada yer almıştı.

Trabzonspor’un, kaptan Onur Kıvrak’ın sakatlığı nedeniyle kalesinde yaşadığı krizi bitirmek için devre arasında kadrosuna kattığı 32 yaşındaki eldiven, Ersun Yanal ile yeniden hayat buldu. İkisi Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 5 resmi maçta sadece 2 gol yiyen Hakan, Fenerbahçe maçının yıldızı olurken, kısa sürede taraftarların güvenini kazandı ve eski günlerine geri döndü.

Haberin Devamı

16 maç

Trabzonspor ile çıkışa geçen Hakan Arıkan, bu zamana kadar A Milli Takım formasıyla 16 maça çıktı. Hakan, ay-yıldızlı formaya ilk olarak Şubat 2007’de Gürcistan ile oynanan maçta çağrılmıştı.

‘Hakan Kıvrak!’

Trabzon yerel basını, bordo-mavili takıma zayıf not verirken, Hakan Arıkan’ı göklere çıkardı. Taka Gazetesi, “Hakan direndi, Türkiye izledi. Trabzonspor, Fenerbahçe deplasmanından bir puan çıkarırken, Hakan panter kesildi. Kadıköy’de Onur’u aratmadı. Hakan Kıvrak!” ifadelerini kullandı. Karadeniz Gazetesi, “Kadıköy Hakanı” başlığını atarken, Kuzey Ekspres, “Sahadan çekilmedik, geri çekildik. Trabzonspor’u Hakan Arıkan kurtardı”, Günebakış ise “Muhteşem Hakan. Fırtına galibiyet için çıktığı Fenerbahçe maçında kötü oynadı ama 1 puan aldı” yorumunu yaptı.

Rekora ortak

Hakan Arıkan, Fenerbahçe karşısında bir rekoru da egale etti. OPTA’nın verilerine göre toplam 10 kurtarış yapan Hakan, Süper Lig’de bir karşılaşmada en fazla kurtarış gerçekleştiren kaleci rekoruna ortak oldu. Hakan’ın maçın ilk 65 dakikasında Kevin Constant ve Mehmet Ekici’nin arkasından topla en fazla oynayan 3. oyuncu olması da dikkat çekti.

Yazarlar