Fenerbahçe Neustadter hayalindeki adresi açıkladı!

Neustadter hayalindeki adresi açıkladı!

27.01.2019 - 14:17 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin stoperi Neustadter, Alman basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Neustadter hayalindeki adresi açıkladı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Fenerbahçeli Roman Neustadter, Alman basınına özel bir röportaj verdi. Düşme potasında yer alan takımının durumunu değerlendiren deniyimli savunma oyuncusu “Ligdeki durumumuz çok kötü. Sıralamada diplerdeyiz. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Bu konuda konuşmak kolay değil. Ne yazık ki bizi çok yaralıyor. Güzel laflar etmek de bir şey getirmiyor. Ligde kalacağımıza yüzde yüz eminim” dedi.

İki sorun: “Özgüvenimiz yok, keyfimiz kaçtı”

Problemin ne olduğu ve bundan sonra olacaklara dair değerlendirmede de bulunan Neustadter şunları söyledi: “Aslında daha iyi duruma gelmek, öne geçmek için fırsatlar yakaladık. Ancak bu şansları kullanamadık, bu fırsatları lehimize çeviremedik, bunun tersi durumla karşı karşıya kaldık. Şu an için kendimize güvenimiz yok ve keyfimiz kaçmış durumda. Ama bir an önce yukarı çıkmamız gerekiyor”.

Haberin Devamı

Ayew ve Slimani’nin sorunu

Phillip Cocu’nun takımın başında ancak çok az bir süre görev yapabildiği, Islam Slimani ve Andre Ayew’in hayal kırıklığı yaratıp yaratmadığı konuları kendisine sorulan sarı-lacivertli futbolcu “İlk olarak şunu bilmek gerekiyor ki Türkiye ligi, Avrupa’daki diğer liglerden oldukça farklı. Sahada ve tribünlerde hararetli bir ortam var. Yeni gelenlerin başa çıkması ve alışması gereken bir durum bu” yanıtını verdi.

‘Sonuca taraftarın etkisi büyük’

Süper Lig’de tribünlerin maç sonucu üzerine önemli etkileri olduğunu dile getiren oyuncu “Türkiye’deki maçlar Almanya’ya göre çok daha fiziğe dayalı şekilde oynanıyor. Dolayısıyla daha hararetli oluyor. Taraftarlar büyük bir rol oynuyor. Hatta maçın sonucuna tayin eden güç olarak onları söyleyebilirim. Deplasmanda oynayan bir takımın gözü taraftarlar tarafından korkutulmuşsa, o zaman o takım kendi oyununu oynayamıyor. Galatasaray ve Beşiktaş ile yaptığımız maçları buna örnek gösterebilirim. Stadımızda çılgın bir gürültü oluyor. Bu da rakibi epey etkiliyor” ifadelerini kullandı.

‘Sözleşme teklifi henüz gelmedi’

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Roman Neustadter, kontratının uzatılıp uzatılmayacağı konusunda şunları anlattı: “Şu ana kadar bu konuda bir kontak olmadı. Ben de şu an için bu konuda endişeli değilim. Şu anda her şey sportif konulara odaklanmış görünüyor. Öncelikle bununla ilgili durumlar ne olacak ona bakmak lazım. Kulübün planları ne onu da bilmiyorum. Beklememiz gerekiyor”.

Haberin Devamı

‘Bundesliga’ya dönmek hayalim’

Mehmet Ekici ve Tolga Ciğerci gibi daha önce Bundesliga’da oynamış oyuncular olduğunu vurgulayan Neustadter, “Birlikte dışarı çıkıyoruz. Restorana gidiyoruz. Akşam sinemaya gidiyoruz. Gladbach ya da Gelsenkirchen ile kıyaslarsan İstanbul milyonların olduğu bir metropol. Bir gün tekrar Bundesliga’da oynamak hayalim. Hangi takım olduğu önemli değil, her şeye açığım” dedi.