Beşiktaş Nihat Kahveci: 'Burak Yılmaz'a yapılan yanlıştı'

Nihat Kahveci: 'Burak Yılmaz'a yapılan yanlıştı'

27.03.2016 - 10:37 | Son Güncellenme:

Eski Kartal Nihat Kahveci'den Beşiktaş'ın hocası için yürekten temenni...

Nihat Kahveci: Burak Yılmaza yapılan yanlıştı

"Şenol Hoca açısından da Beşiktaş'ın şampiyonluğunu çok istiyorum. Türkiye'de teknik adam olarak şampiyonluğu olmadı. Bu sezon olursa muhteşem kariyerinin üstüne çok şey katacağına inanıyorum."

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM'DA Tuncay Şanlı ve Tümer Metin'le birlikte 'Destek Takımı'nda yer alan Nihat Kahveci'den Yetkin Etkin'e çok özel açıklamalarda bulundu: "Çoğu kişi bu sene Beşiktaş’ın oynadığı futbola göre şampiyon olur diye konuşur. Attığı gollere ve puanlara baktığında Beşiktaş bir adım diye konuşur şu dönemde biraz tedirgin olmalarının nedeni son yıllarda hep son döneme getirip almış olduğu mağlubiyetler diye düşünüyorum. Ben şahsen Beşiktaş tarihinin en önemli sezonu olduğunu düşünüyorum. Çünkü şampiyonluk potasında tek bir rakiple karşılaşıyorsunuz F.Bahçe, her şey senin elinde yani bütün kalan maçlarını kazandığın takdirde şampiyonluğu elinden kimse alamaz.

ÇOK BÜYÜK HAVA KATACAK

Stadyum bitecek o stadyuma şampiyon gitmek bence Beşiktaş’a çok büyük hava katacağını düşünüyorum. İyi oynuyorlar hak ediyorlar çok güzel bir kadro var. Yeni stadyumun illa sana şampiyonluk getirecek diye bir garantisi yok. Bütün yönetimin, futbolcuların, teknik heyeti, taraftar birlikte olabilirse şampiyon olacaklarını düşünüyorum. Şampiyon olacağız denen bir futbol oynuyorlar bu yüzden Fenerbahçe’den bir adım önde görüyorum.

Haberin Devamı

GEÇMİŞTEN DERS ALMIŞLARSA

Fenerbahçe’yi eleştirmek anlamına gelmesin onlarında çok iyi bir kadrosu var ve son maçlarında çok formdalar. İnşallah Beşiktaş geçen senelerden ders çıkarmışsa eğer şampiyon olacaklarıdır. Şenol hoca açısından da çok istiyorum. Türkiye’de teknik adam olarak şampiyonluğu olmadı ve ilk kez 3 büyük takımdan birini çalıştırıyor. İlk sezonda da olursa Şenol hoca muhteşem kariyerinin üstüne çok şey katacağına inanıyorum."

Seminerler düzenliyoruz

NİHAT, yeni işiyle ilgili şu bilgiyi paylaştı: "Arkadaşlarımızla birlikte kurmuş olduğumuz şirkette turnuvalar ve seminerler yapıyoruz. L.Enrigue’nin yardımcısı, R.Vallecano’nun hocası Paco Hemes, Beşiktaş’ın kaleci hocası Sambade geldi. Onun dışında Sevilla’nın kalecisi Andres Palos Uefa kupası almış şampiyonluklar yaşamış gibi katılımlar alarak seminerler düzenliyoruz."

37 yaşındayım acelem yok

"YUKARIDA rüzgarlar sert eser. Yağmur yağdı mı daha çok yağar kar oldu mu daha çok yağar ve aşağıya düşüşün çok hızlı olur. Günümüzde 70 yaşında bile çalışıldığını görüyoruz. Biz daha futbolu yeni bıraktık ben daha 37 yaşındayım ve çok acelem yok. Ama bir tarafından tabii ki başlayacağım seçim bence çok önemli."

Haberin Devamı

Allah Deli İbo kısmeti versin

"ALLAH insana İbrahim Üzülmez’in başlangıcını nasip etsin. Düşme hattındaki bir takımı alıp zor bir başkanla 7-6 yaptı zaten çok hırslı biridir ikinci yarının lideri konumunda nerdeyse şampiyonluğa oynayacak. Ben şahsen onun adına çok mutluyum. Kimileri de ters başlıyor 2 maç kazanıyor sonra 10 maç kaybediyor yani teknik direktörlük çok farlı bir şey sonuçta oyunculara bağımlısınız."

Oyuncuya dayalı düzen var

"AVRUPA'DA bir düzen bir sistem var. Bizde oyuncuya dayalı anlayış hakim. Orada siteme göre teknik direktör seçimini yapıyorlar ve ona göre futbolcu seçiyorlar. Ben mesela Villareal genç takımında çalıştım ve biz A takıma ona göre hazırlık yapıyorduk. Bence Türkiye'de biz bu konuda eksiğiz. Sistem içinde kayboluyor, eli ayağına dolaşıyor, fizik olarak eksik oluyor. Zannediyorum bunları oturttuğumuz zaman daha çok yol alacağımızı düşünüyorum."

Haberin Devamı

Arda kendisi istedi, Beni zorla verdiler

"Arda Turan'la gurur duyuyorum. Onunla aramızdaki fark; ben Beşiktaş'ta kalmak istiyordum, zorla verdiler, o kendi isteğiyle gitti."

İSPANYA'DA iz bırakan oyuncularımızdan olan Nihat Kahveci, Arda'nın durumunu şöyle değerlendirdi: "Ben İspanya’da yaşayan bir Türk olarak Arda ile ayrıca gurur duyuyorum. Çünkü onunla ilgili hep haber çıktığında Türklerden bahsediliyor. Bir kere bunun maddi olarak karşılığı yok. Türkiye için bunun için reklamı çok büyük. Bence son 100 yılın en iyi kadrosunda yer alıyor. Messi, Neymar, İniesta, Suarez ile rüya gibi bir kadroda yer alıyor.

HAK EDİYORDU, MUTLU OLDUM

Ama artık en üst seviyede olduğu için Arda’nın her maçta üzerine koyması gerekir. Bazen çok iyi oynamakta yetmiyor hep üstüne koymak gerekli. Bu popülerliğini devam ederek inşallah devam ettirir. Hak ediyordu onun adına çok mutlu oldum. Onunla diğer farkımız ben Beşiktaş’tan gitmek istemiyordum ama Arda isteyerek gitti."

Haberin Devamı

Çok kazanıyorlar gitmek istemiyorlar

"AVRUPA'YA gidecek çok sayıda oyuncu var. İsmail, Oğuzhan, Gökhan Töre, Olcay Şahan… Çok rahatlıkla oynayabileceklerini düşünüyorum. Ama dediğim gibi imkanlar muhteşem. O yüzden maddi olarak iyi kazandıkları sürece çok fazla Avrupa’yı düşündüklerini zannetmiyorum. Gitmesinler de Beşiktaş şampiyon oldukları sürece sorun yok."

Ben şanslıyım

"2000 ile 2010 arasındaki takımda oynadım. Baktığınızda 2002 dünya kupasını gördüm, 2008 avrupa futbol şampiyonasını gördüm ve allah bana kaptanlıkta nasip etti. Bunun dışında bir İsviçre maçı ve Letonya maçı var unutulacak gibi değil. 10 sene iki turnuva gördüğüm için kendimi şanslı görüyorum."

Şampiyonluklar GS’ye zarar verdi

"Şampiyonluklar bazen bir camiaya zarar getirir. Bunu G.Saray ile açıklayabiliriz. Ama bu sıkıntıların altından kolay kalkacaklarına inanıyorum."

"BAZEN şampiyonluklar taraftarları, camiayı, futbolcuları mutlu eder ama yanında bir takım zararlarda getirir. Bunu Galatasaray ile açıklanabilir. Yapılan harcamaların yeni yeni sonuçları orta çıkıyor. Galatasaray gibi büyük bir kulübün bu sıkıntıları atlatabileceğini biliyorum. Selçuk gibi Burak gibi oyuncuların ıslıklanması bana çok yanlış geliyor.

BURAK’A YAPILAN ÇOK YANLIŞ

İlla protesto yapılacaksa bütün takıma yapılsın kişilere asla değil. Çünkü bu oyuncular çok ciddi başarı yakalattılar. İnsanlar dünü çok çabuk unutuyor ve bugünü yaşıyorlar. Geçen sene bu takım 3 tane kupa almış. Tek 4 yıldızlı takım ve çok acımasız olunuyor bence bu durumu atlatacaklardır."

RvP-Fernandao birlikte oynar

"Ben olsam, sistemimde Robin van Persi ve Fernandao birlikte oynar. Biri orta sahaya yardım etse olay çözülür."

"ŞİMDİ Robin V.Persie-Fernandao gibi iki oyuncu alırsanız herkes mutlu olur. Sonra o niye oynadı veya oynamadı krizi başlar. Bu sonuçta hoca için çok zor bir durum. Ama Fenerbahçe’nin şanslı yanı 3 kulvarda birden devam ettiği için maç sayısı fazla oluyor. O yüzden çok abartıldığını düşünmüyorum. Ne yaparsanız kim oynarsa oynasın bu tarz eleştiriler olacaktır. Ben olsam benim futbol sistemimde ikisi de oynar. Bir tanesi biraz daha orta sahaya yardım etse bu olay çözülür.

KOVAÇEVİÇ-NİHAT ÖRNEĞİ VAR

Tarihteki en iyi ikililer arasına Kovacevic-Nihat ikilisi konmuştu. Biz bu uyumu sağlarken takım özelliklerini unutmamız lazım. Çok iyi bir takım olunca işiniz kolaylaşıyor. Bir takımda iki oyuncunun 43 gol atması çok zordu."

Messi farklı bir şey

"RONALDO-Messi bu dünyanın insanları değil. Bu işi çok farklı noktalara taşıdılar. Onlar ayrı bir yetenek diye düşünüyorum. Allah bana ikisine karşı oynamayı nasip etti. O zamandan nasıl olacakları belliydi. Bana göre Messi çok ayrı bir şey. İkisini kıyaslamak doğru değil ama Messi bence çok büyük oyuncu."

Zor gidiyoruz, iz bırakıyoruz

"Fransa'da zor rakiplerle oynayacağız. İspanya benim favorilerimden biri. İlk maçımız çok önemli. Biz giderken zorlanıyoruz ama gittikten sonra mutlaka iz bırakıyoruz."

NİHAT Kahveci, Fransa 2016’da Milli Takım'ın durumunu değerlendirdi: "Kritik bir turnuva olacak. Dünyanın gözünün önünde olan bir yere gidiyoruz. Burada sadece gitmek değil bunu devamlılık haline getirmemiz gerekir. Zor bir grup İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti var. Gene akla geleceğiz gibi görünüyor. Zor eşleşmeler olduğunu düşünüyorum. İspanya benim için turnuvada favorilerimden biri. Hırvatistan ve Çek Cumhuriyetini de tanıyoruz zor maçlar bizi bekliyor.

HAK EDENLERİN HEPSİ KATILIYOR

Avrupa futbol şampiyonasına hak eden takımların hepsi gitti. Bunlardan biride Türkiye’ydi. Zaten son 1 senede maç kaybetmedi. Grup maçlarının kesinlikle üzerine çıkmamız gerekiyor. Orayı yaşayan biri olarak herkes üzerine çıkmalı. Her zaman derim ki ilk maç çok önemli ve final havasında olabiliyoruz. Biz giderken zorlanıyoruz ama gittikten sonra mutlaka iz bırakıyoruz."

3 golümü unutamam

"LOKOMOTİV maçında 1-2-3 oyuncu gibi bütün oyuncuları geçtim. Bir anda Messi gibiyim muhteşem sol ayağımla çatala bıraktım. Unutulmaz gollerden biridir. Unutamadığım gollerden biride son gelişimde Porto maçında attığım goldür. Normalde boş kaleye attığım gol neredeyse yoktur. Mesela Çek maçı bir ilktir Ceh’in elinden kaçırdığı toptu. Ben normalde o kadar takip etmezdim ama o gün bir güç beni oraya itti. Çokta güzel bir gol oldu." (Akşam - Yetkin Etkin)

Yazarlar