Galatasaray Nihat Kahveci'den tur yorumu

Nihat Kahveci'den tur yorumu

02.04.2013 - 16:06 | Son Güncellenme:

Beşiktaş ve milli takımın eski futbolcusu Nihat Kahveci, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'le karşılaşacak Galatasaray'ın işinin zor, UEFA Kupası'nda Lazio'la oynayacak Fenerbahçe'nin ise şansının eşit olduğunu söyledi.

Nihat Kahveciden tur yorumu

PİONTEK'LE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Manavgat'ta 31 Mart'ta başlayan Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası'nı izleyen Türk milli takımı eski teknik direktörü Sepp Piontek ile İspanya'nın Villereal takımının alt yapı sorumlusu olan Nihat Kahveci, birlikte Sensimar Side Otel'de drüzenlenen basın toplantısına katıldı. Vodafone Uluslararası Evrenseki Kupası Koordinatörü Kenan Öner, alt yapı takımlarının, çocukların gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi. Kenan Öner, turnuvaya 11 ülkeden 70 takımın katıldığını ve her takımın 7'şer maç yapacağını belirtti.

Haberin Devamı

PİONTEK:"BÜYÜK KULÜPLERDE OYNAYACAKLAR"
Sepp Piontek ise ikinci kez Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Alt yapıda oynayan genç yeteneklerin kendilerini bu turnuvalarda gösterdiğini vurgulayan Piontek, "Buradaki 2000 doğumlu sporcular, 4-5 yıl sonra profesyonel yetenekler olarak büyük takımlarda oynayacak" dedi.

"FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ"
Nihat Kahveci ise Villareal olarak turnuvada finale kadar gitmek istediklerini belirtirken bir soru üzerine Fenerbahçe'nin UEFA'da, Galatasaray'ın da Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerini değerlendirdi. Her iki takımın Avrupa kupalarında oynamasından memnun olduğunu belirten Nihat Kahveci, "Her ne kadar Beşiktaşlı olsam da Avrupa mücadelelerinde renk yoktur. Burada ülkemizin renkleri söz konusu" dedi.
Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda karşılaşacağı Lazio'nun son zamanlarda inanılmaz çıkış yaptığına işaret eden Kahveci, "Fenerbahçe ile şanslarını eşit görüyorum. Çünkü Fenerbahçe, çok formda. Avrupa'da oynadığı maçlarda görüyoruz. İnşallah iki takımımız da turu geçer. Ülke olarak inanılmaz şekilde seviniriz" dedi.

Haberin Devamı

'REAL MADRİD İNANILMAZ HIRSLI, GALATASARAY'IN İŞİ ZOR'
Galatasaray'ın rakibi Real Madrid'in dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu hatırlatan Nihat Kahveci, sarı kırmızılı ekibin işinin zor olduğunu söyledi. Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi Kupası'nı 10'uncu kez almak için büyük mücadele verdiğine dikkati çeken Kahveci, şöyle dedi:
"İnanılmaz hırslı ve motive olmuş bir takım. Tamamen Şampiyonlar Ligi'ne odaklanmış durumda. Bu yüzden ligdeki son maçında bile berabere kaldı. Ama bu beraberlik kimseyi yanıltmasın. Her zaman çok hırslı ve kazanmak için elinden geleni yapan bir Real Madrid olacaktır. Real Madrid-Galatasaray maçı, dünyanın en güzel stadında, 100 bin kişinin önünde oynanacak. İnanıyorum ki Galatasaray iyi bir sonuçla Türkiye'ye döner. Galatasaray hiç çekinmeden Real Madrid'le maça çıkıyor. Bu özgüven çok önemli."

'TAKIM HALİNDE OYNADIĞIMIZ ZAMAN KAZANIRIZ'
Türk milli takımının performansını da değerlendiren Nihat Kahveci, bu konuda şöyle dedi:
"Milli takımda uzun süredir sorun yaşanıyor. Ülkede ne konuşuluyor bilmiyorum, ama istikrar için devamlılıktan yanayım. Bu kadronun devam etmesinden yanayım. 2014 Dünya Kupası'nda olmak istiyoruz. Şu an şansımız gerçekten çok azaldı. Kişisel olarak çok iyi oyuncular var. En büyük problemimiz kişisel yeteneklerimizi takım oyununda kullanamamak. Türkiye'de yabancı futbolcu sayısı fazla. Türkiye'de alt yapı takımlarına da önem verilmiyor."