Almanya Bundesliga Nuri ve İlkay şampiyonluğa izin vermedi

Nuri ve İlkay şampiyonluğa izin vermedi

30.03.2013 - 19:13 | Son Güncellenme:

Sahasında Borussia Dortmund'a 2-1 yenilen Stuttgart, Bayern Münih'in erken şampiyon olmasına yardımcı olamadı.

Nuri ve İlkay şampiyonluğa izin vermedi

Almanya Bundesliga'da sahasında Borussia Dortmund'a 2-1 yenilen Stuttgart, Bayern Münih'in erken şampiyon olmasına yardımcı olamadı. Nuri Şahin ve İlkay Gündoğanlı Dortmund, haftayı üç puanla kapadı.

STUTTGART-DORTMUND: 1-2

Stuttgart, konuk ettiği Borussia Dortmund'a 2-1 yenildi. Dortmund bu galibiyetle Bayern Münih'in erken şampiyon olmasına izin vermedi. Deniz Aytekin'in yönettiği Mercedes-Benz-Arena'yı tıka basa dolduran 55 bin seyirci önünde Dortmund, burnu kırılan Schmelzer'in yerine oyuna giren Polonyalı futbolcu Piszczek'in 29. dakikada kafa golüyle 1-0 öne geçti. Stuttgart defansında, grip nedeniyle forma giyemeyen kaptan Serdar Taşçı'nın eksikliği hissedilirken Dortmund orta sahasında Nuri Şahin ile 60 dakika oynayan İlkay Gündoğan başarılı oyunlarıyla beğeni kazandı. Stuttgart, 63. dakikada Bundesliga'da ilk golünü atan Maxim ile skoru eşitledi: 1-1. Niedermeier'ın sarı-kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Stuttgart karşısında Dortmund, golcüsü Lewandowski ile 82. dakikada bir kez daha öne geçti ve haftayı 3 puanla kapattı: 1-2

SCHALKE-HOFFENHEİM: 3-0

Schalke, sahasında 1899 Hoffenheim'ı 3-0'lık skorla rahat mağlup etti. Veltins Arena'ın son koltuğuna kadar dolduran 63 bin 422 biletli seyirci, 71. dakikada Höger'in kontratak golüyle sevindi: 1-0. 79. dakikada Raffael ile farkı ikiye yükselten Schalke, maçın skorunu 83. dakikada Pukki ile belirledi: 3-0.

DÜSSELDORF-LEVERKUSEN: 1-4

Fortuna Düsseldorf, komşu derbisinde Bayer Leverkusen'e 4-1 yenilmekten kurtulamadı. 53 bin kişinin izlediği Esprid Arena'daki Ren nehri derbisinde Leverkusen, 22. dakikada kazandığı penaltıyı Kiessling ile gole çevirdi: 0-1. 41. dakikada Leverkusenli Schwaab'ın kendi kalesine attığı golle skor eşitlendi: 1-1. 62. ve 84. dakikalarda Schürrle, Leverkusen'in ikinci ve üçüncü gollerine imzasını attı: 1-3. Maçın skorunu 88. dakikada Kiessling belirledi: 1-4.

FREİBURG-MÖNCHENGLADBACH: 2-0

Freiburg evinde Borussia Mönchengladbach'ı M. Kruse'nin 2 golüyle yıktı: 2-0. 24 bin 500 seyircinin izlediği Mage-Solar-Stadion'da Freiburg, 69. dakikada M. Kruse ile sevindi: 1-0. 73. dakikada Wendt'in yerine Tolga Ciğerci'yi alan Mönchengladbach, 90. dakikada M. Kruse'nin attığı ikinci golü de kalesinde görüp sahadan mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

AUGSBURG-HANNOVER: 0-2

Hannover deplasmanda Augsburg engelini iki golle aşmasını bildi: 0-2. SGL Arena'yı dolduran 25 bin kişi önünde 61. ve 90. dakikada Rausch ile iki gol bulan Hannover, haftayı 3 puanla kapadı. 3 şutu direkten dönen, iki şutu da Hannover defansının çizgiden çıkardığı Augsburg şansızlığına kurban oldu.

MAİNZ-BREMEN: 1-1

Mainz ile Werder Bremen 1-1 berabere kalarak haftayı birer puanla kapattılar. Coface Arena'da 11 saniyede Mainz, İvanschitz ile ligin en erken golünü atarak skoru 1-0 yaptı. Mehmet Ekici'ni iyi futboluyla göz doldurduğu Bremen, 69. dakikada Hunt ile beraberliği yakaladı: 1-1. Mainz'da Yunus Mallı, 73. dakikada Ivanschitz'in yerine forma giydi

PAZAR GÜNÜ 2 MAÇ

Bundsliga'da 27. hafta, yarın oynanacak Wolfsburg-Nürnberg, Greuther Fürth-Eintracht Frankfurt karşılaşmalarıyla tamamlanacak. Gelecek sezon Stuttgart forması giyecek olan milli futbolcu Sercan Sararerli lig sonuncusu Greuther Fürth'ün konuğu Eintracht Frankfurt. Başarılı teknik direktörü Armin Veh ile sözleşmesini bir yıl daha uzatan Frankfurt, Fürth'ten zaferle dönüp hem ilk maçtaki 1-1 beraberliğin acısını çıkartmak, hem de Avrupa kupasına katılmak için dördüncü sıradaki yerini korumak düşüncesinde. Frankfurt'ta Türkiye U20 Milli Takımı kalecisi Aykut Özer yedek bekleyecek. Wolfsburg-Nürnberg karşılaşmasında ise gözler devre arasında 3 yıl çalıştırdığı Nürnberg'i bırakıp Wolfsburg'un başına geçen teknik direktör Dieter Hecking'in üzerinde olacak.