Diğer "O son virajı unutamam"

"O son virajı unutamam"

30.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moto GP dünyasının en iyi 3 isminden biri olan Jorge Lorenzo, Türkiye yarışlarına ayrı bir yer ayırdı.

O son virajı unutamam

CELAL UMUT EREN - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

İspanyol sürücü, İstanbul Park’ın kariyerinde gördüğü en iyi pistlerden olduğunu vurguladı. Bir kez daha gelmek istediğini aktaran dünya şampiyonu pilot, “Umarım yine yarış takvimine koyarlar, o son virajı hâlâ hatırlıyorum, inanılmazdı” yorumunu yaptı.

Dünya üzerinde Moto GP hakkında yapılan tüm değerlendirmelerde Jorge Lorenzo istinasız ilk 3 numara içindedir. İspanya ve dünya tarihinin en başarılı ve en usta pilotlarından Lorenzo, Formula 1 final yarışlarında Monster Energy aracılığıyla Abu Dabi’ye Birleşik Arap Emirlikleri’ne geldi.

Mercedes ve Lewis Hamilton ile bir araya gelen ünlü pilot, MİLLİYET’e de özel bir röportaj verdi.

Çocukluğundan bu yana tutkun olduğu Moto GP ve Formula 1 üzerine gerçekleşen sohbette İstanbul ve İstanbul Park ise özel bir yer tuttu. İstanbul Park’ın dünyaca bilinen o son virajını halen unutamadığını vurgulayan İspanyol Lorenzo, bir kez daha Türkiye’de bir yarışta olmak istediğinin mesajını verdi.

Haberin Devamı

Formula 1’de zor bir sezon geride kaldı. Sezonun genel değerlendirmesini yapar mısınız?
Formula 1 finalinde olmak harikaydı, yaptığımız test sürüşleri de harika oldu. 1998 yılından beri takip ediyorum Formula 1’i. Bu sezon Hamilton’ı takip ettim, finalden bir gün önce de beraberdik. Kendisi iyi biri, özel bir gün geçirdim, hız vardı ve tabii ki güzeldi. Formula 1’i televizyondan izlerdim hep. Schumacher ve Hakkinen dönemlerinden sonra hiç bırakmadım. Hep seviyorum ve izliyorum Formula 1’i. Bu sezon da iyiydi, Hamilton ve Rosberg’i yakından takip ettim.

Ülkeniz İspanya’da çok seviliyorsunuz. Bu size nasıl hissettiriyor?
İnsanların yaptığınız işi ve elde ettiğiniz başarıları fark etmesi güzeldir. Özellikle gençler tarafından fark edilmek ve örnek alınmak hoşuma gidiyor. Ciddiye alındıkça kararlılığınız ve isteğiniz artıyor. İspanya’da bu denli tanınmak, fark edilmek, hem de Moto GP sayesinde fark edilmek ve sevilmek güzel. Bir daha söylemek gerekirse; gençler için örnek olmak gelecekteki sorumluluklarımı da artırıyor.

Aslında sadece İspanya değil, tüm dünya sizi takip ediyor...
Hayallerimden fazlasını başardığımı söyleyebilirim. Çocukken kurduğum hayallerin ötesine geçtim. Elbette bu durum beni çok gururlandırıyor. Hayatımdan memnunum.

Haberin Devamı

Türkiye’de de epey bir tanınıyorsunuz. İstanbul’u nasıl tanımlarsınız?
Türkiye’de katıldığım yarışları çok iyi hatırlıyorum, hepsi çok güzeldi. İstanbul’u da görme fırsatım olmuştu. İstanbul kozmopolit bir şehir. Gerçekten güzel zamanlar geçirdim İstanbul’da. Bir sürü alışveriş merkezi, cafeler ve restaurantlar var. Harika binalar var. Bir gün yine orada yarış takvimi olursa gelmek isterim. Güzel olur ve umarım tekrar yarışırım İstanbul’da.

İstanbul Park’taki yarışlarınız nasıldı, neler hatırlıyorsunuz?
İstanbul Park’ı çok sevmiştim. Özellikle İstanbul Park’taki o son virajı unutamam. Sağa dönerken girdiğimiz o köşeyi çok sevmiştim. O virajı hiç unutmuyorum, zaten o dönem ünlüydü o viraj. Formula 1’de de konuşuluyordu. Gerçekten inanılmaz ve harikaydı. Hâlâ hatırlıyorum. Midem de hatırlıyor. Bütün vücudum etkilenmişti.

Haberin Devamı

O son virajı unutamam

‘En zoru geçen sezon’

Lorenzo her zaman ilklerin özel olduğunu söyledi, “2002’de 125 cc şampiyonluğum en özeliydi. Fakat geçen sezon da hep aklımda. Kariyerimdeki en zor şampiyonluktu” dedi.

Moto GP’de elde ettiği dereceler ve kupalarla en ünlü pilotlar arasında yerini alan Jorge Lorenzo, şampiyonluklarını da değerlendirdi.

2015’teki şampiyonluğunuzu anımsıyorum. O şampiyonluktan hep bahsediyorsunuz bize de anlatabilir misiniz?
Zorlu ve çekişmeli yarışlar olmuştu. Sonunda kazandım ancak büyük bir mücadele sonucu geldi bu zafer. Yarışlarda bazı riskler vardır. Hızlı ve mücadeleci olmak zorundasınız. Ufak detaylar olur başarıya giderken. En ufak hata kabul edilemez. Bazen yağmurlu bir hava ya da soğuk sizi etkiler. Geçen sezon zordu ama başarmıştım. Ancak benim için önemli olan, son 8 yıldır ilk 3’te hep varım.

Kariyerinizde 5 büyük şampiyonluk var. En özeli hangisi?
Şampiyonluklarda her zaman ilk olan özeldir, o nedenle mesela 2002’de 125cc, 2006’da 250cc, hep özel şampiyonluklar. Ancak 2010, 2012 ve 2015’teki şampiyonluklar farklı bir yerde. Dediğim gibi ilk olan yani 2010 yılındaki başarıyı her zaman özel olarak görürüm. Fakat geçen sezon da hep aklımda. Ancak geçen sezon kariyerimdeki en zor şampiyonluktu.

Haberin Devamı

‘Barcelona’yı seviyorum’

Her seferinde futbolun çok özel olduğundan bahsediyorsunuz, bazı yarışlardaki kutlamalarınızda Barcelona bayraklı sevinçleriniz var. Barcelona çok özel sizin için.
Ben her zaman Barcelona taraftarıydım. Çünkü hayatımın büyük bir zamanını Barcelona’da geçirdim. 10 yaşında iken Barcelona’nın futbol maçlarını izlemeye giderdim. Çok seviyorum bu kulübü. Ayrıca ben Barcelona tarihinin en iyi dönemine denk geldim. Birçok büyük başarı ve kupa gördüm. Şimdi de Messi, Iniesta, Neymar ve Suarez gibi harika oyunculara sahibiz. Messi, Suarez ve Neymar üçlüsü çok çok iyi, çılgın üçlü...

‘Arda Turan çok iyi’

Türkiye’deki futbolseverler için Barcelona çok önemli, çünkü orada Arda Turan var. Arda hakkında ne yorumunuz var?
Arda Turan çok iyi bir futbolcu. Hem fiziksel olarak hem de tekniğiyle çok iyi futbolcu. Bana göre bu sezon gerçek bir takım oyuncusu oldu. İlk geldiği dönemler pek öne çıkmasa da bu sezon iyi bir hava yakaladı. Arda’yı seviyorum.

‘Bu sporun hayranıyım’

Andorra’daki Moto GP müzesinin açılışında konuşmacıydınız ve gurur duyduğunuzdan bahsetmiştiniz. O günü anlatabilir misiniz?
Geçtiğimiz Mayıs ayında Andorra’da yaptığımız müze açılışı benim için çok özeldi. Birçok Moto GP efsanesi, Formula efsanesi ve Moto GP araçları vardı. Kıyafetler ve onların kullandıkları kasklar vardı. Unutulmaz bir andı benim açımdan. Harika bir müze. Ben bu sporun gerçekten büyük bir hayranıyım. Gurur dolu bir 3 gündü benim açımdan.

O son virajı unutamam

Yazarlar