Basketbol Obradovic 3 yıllık imzayı attı, Aziz Yıldırım müjdeyi verdi

Obradovic 3 yıllık imzayı attı, Aziz Yıldırım müjdeyi verdi

06.12.2016 - 13:56 | Son Güncellenme:

Zeljko Obradovic'in sözleşmesini 3 yıl uzatan Fenerbahçe, Sırp çalıştırıcı için imza töreni düzenledi. Fenerbahçe gibi çok büyük bir camiada çalıştığı için mutluluk duyduğunu ifade eden Obradovic, hedeflerine ulaşmak için aynı şekilde çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. İmza törenine katılan Aziz Yıldırım ise bu imzanın kalplerde atıldığını, gelecek sezon takımın bir sponsorla anlaşıp Fenerbahçe'nin önüne bir isim geleceğini açıkladı.

Obradovic 3 yıllık imzayı attı, Aziz Yıldırım müjdeyi verdi

Başantrenör Zeljko Obradovic'in sözleşmesini 3 yıl uzatan Fenerbahçe, Sırp çalıştırıcı için imza töreni düzenliyor.

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım'in sözleri şöyle;

- Bugün Obradovic'e 7 yıl buradan kalması için imza attırıyoruz. Obradovic'i anlatmaya gerek yok. Tüm dünya bunu biliyor. Türkiye'ye gelmesinden bu yana basketbolun dünya çapında izlenmesini sağlayan kişidir. Obradovic'le beraber çalışmaktan hem ben hem yönetici arkadaşlarım mutluluk duyuyoruz. 5 dakika konuşarak 3 yıllık sözleşme daha imzalıyoruz.

- Real Madrid maçının 201 ülkede canlı yayınlandığını biliyoruz. Bazı şeyleri parayla satın alamazsınız. Bu yüzden sayın koçumuzla beraber emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Umarım bu sene de Final-Four'a kalırız. Kupayı kaldırmak bize nasip olur inşallah. İnşallah daha uzun yıllar Türkiye'de hizmete devam edecek. Gönlümüz Milli Takım'ı çalıştırmayı ister. Ama o hep Fenerbahçe'yi ön planda tuttu. Teşekkür ederim Obradovic.

Haberin Devamı

- Gherardini'ye de teşekkür ediyorum. Ozan Balaban ile tüm çalışmaları yürüten kişidir. Ona da tüm katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

YILDIRIM: GELECEK SEZON FENERBAHÇE'NİN ÖNÜNE BİR İSİM GELECEK"

- Fenerbahçe Basketbol Takımı artık dünya dev. Maalesef bizdeki sponsorlar diğer takım taraftarlarınca tepki göreceğini düşünüp yurt dışında anlaşma yapma yollarına gidiyor. Türkiye'de anlayış bu. Ozan bey bazı firmalarla sponsorluk görüşmeleri yapıyor. Fenerbahçe'nin önüne bir isim koyacağız, farklı bir isimle gelecek sezon devam edeceğiz. Buradan tüm sponsorlara çağrı yapıyorum.

Başarıyı yakalama ve tanıtım anlamında en önemli sporlardan biri. Burada sembolik olarak imza attı. Fenerbahçelilerin kalplerinde Obradovic'in kalbinde bu imza zaten atılmıştı. Hep beraber bugünü tarihe geçirelim.

Obradovic'in ifadeleri ise şu şekilde;

- Benim için söylediklerinizle gurur duydum. Bir söz vermiştim. Burada çok çalışacağımızı söylemiştim. Fenerbahçe'nin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Kulübün menfaatleri için sizinle en doğru şekilde çalışabiliyoruz. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada çalışmak büyük gurur. Kontrat imzalamak önemli ama aramızdaki güven ortamı çok daha önemli.

- İlk olarak başkana, Ozan Balaban'a ve tüm ekibe bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. Aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Anlaşma açıklandığında oyunculara da teşekkür ettim. Onların yaptıkları sayesinde de biz de işimizi iyi yapma fırsatı buluyoruz. Benimle çalışmanın kolay olmadığını biliyorlar. Günün sonuda ise onları ne kadar sevdiğimi biliyorlar. Antrenör olmak hiç kolay değil. Bazen onları uyandırmak provoke etmek gerekir. Eminim hepsi bunu biliyor.

Haberin Devamı

- Geçen sezon iki kupa almayı, Euroleague'de final four'a nasıl çıktığımızı merak ediyordu. Sağlıklı ilişkiler, iyi niyet başarıyı getiriyor. Sezonun tamamı hiçbir zaman iyi olamıyor. Kötü sonuçlar olacaktır ama bu anlarda birlik önemli. Baskonia mağlubiyetinden sonra başkanımız otelimize kadar geldi. Bizimle bir konuşma yaptı. Bunu ömür boyu bu konuşmayı unutmayacağım. Bu yüzden gurur duyuyorum. Oyuncu ve staff'tan bahsettim. Gherardini ile ilgili de konuşmak istiyorum. Beni ne zaman sakinleştirmesi gerektiğini biliyor. Ona çok teşekkür ediyorum. Bana ve ekibime güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca daha bana destek olmanız gerekecek.

Haberin Devamı

- Genç oyuncular için bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Başkanımız ve Ozan bey ile de bu konuları konuşuyoruz. Yetenek tartışılabilecek bir konu ama çalışmak elinizde olan bir şeydir. Pazar TOFAŞ ile oynadık ve bir de hazırlık maçı yaptık. Pero Antic de eksik kalmasın diye Tunus'tan bir takımla oynadık. Sorgusuz sualsiz oyunculara oynama fırsatını sunacağım. Bir yandan sonuçlar tabi ki önemli ama genç oyuncuların gelişmesi de önemli. Bizden çok onların elinde olan bir şey. Hayatlarının en büyük fırsatlarının önlerinde olduğunu anlamaları gerekiyor. Ve hayat böyle. Elinizde olan şansları değerlendirirsiniz ya da başka yere gidersiniz.

- Şuanda oyuncularımı, takımımı çok seviyorum. Bogdan şuan sakat. Elimizde bir takımımız var. Ne olacak önümüzdeki süreçte bilmiyorum. Vesely de geçen sene bir dönem yoktu. Güvenmek çok önemli.

- Ben Fenerbahçe'nin antrenörüyüm. Kulübüme ve takımıma her şeyi vermek istiyorum. Hem kulüp hem milli takımda çalışacak yaşta değilim. Dinlenmeye ihtiyacım var. Bunu 12 yıl kendi ülkem için yaptım ama o zaman çok gençtim. Euroleague'in şuanki sistemiyle bu çok zor. Beni böyle bir göreve layık gören herkese teşekkür ederim.

Haberin Devamı

- Bizim dünyamız hep söylentilerle dolu. İlk defa Melli ismini duyuyorum. Menajerler tarafından baskılar oluyor. Şuan Gentile serbest bırakıldı. Bize yakıştırılıyor. Gerçek olduğu zaman bizde duyarsınız.

- Çok mutluyum, çok basit aslında. Müthiş bir ekiple çalışıyorum. Taraftarlarımız çok iyi. Mutluyum burada. 3 sene içerisinde belki İstanbul'u daha fazla tanıma şansım olabilir bunu istiyorum. Hakkımız da olsa sırf bir oyuncu almış olmak için birini almayı istemiyorum. İnişlerimiz çıkışlarımız tabi ki olacak ama onlara güveniyorum. Taraftarlarımız da görüyorum ki takıma güveniyorum. Önerileriniz varsa her zaman dinlemeye hazırız.

- Bizim için tabi ki kolay olmadı Ömer Onan'ın ayrılığı. Kulübümüzün uzun senelerdir oyuncusu. Verdiği karara saygı duyuyoruz, destekliyoruz.

- Kendi sahamızdaki maçları takip ederseniz taraftarımız da bu yeni formattan memnun gibi görünüyor. Tüm iyi takımlar sahanıza gelebiliyor. Sezon başında 2 günde bir maç oynadık oyuncuları alıştırmak için. Yeni sistemde oyuncuların dinlenme zamanı oluyor ama bizim mutlaka diğer maça staff olarak ayrıca hazırlık sürecimiz oluyor.

Türkiye'ye bakınca tablo değişiyor. Ömer Onan ve Hidayet Türkoğlu'nun orada olması iletişimi daha da kolaylaştırıyor. Burada işlerin dizaynı mutlaka gelişecektir. Şuan zaten çok önemli yerdeyiz. Basketbol sürekli gelişen büyüyen bir şey. Zamanla her şey daha da güzel olacak.

Obradovic 3 yıllık imzayı attı, Aziz Yıldırım müjdeyi verdi

İmza töreninin sonunda Başkanımız Aziz Yıldırım, Başantrenörümüz Zeljko Obradovic'e Fenerium ürünü olan Obradovic maketini hediye etti. İmza töreni çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

OBRADOVİC'İN MUHTEŞEM KARİYERİ

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda sözleşmesi 3 yıl uzatılan Sırp başantrenör Zeljko Obradovic, Avrupa'daki başarılı kariyeriyle dikkati çekiyor.

Avrupa Ligi tarafından "efsane" olarak nitelendirilen ve Avrupa basketbolunun en iyi başantrenörü olarak gösterilen 56 yaşındaki Obradovic, kulüp ve milli takım kariyerinde büyük başarılara imza attı.

Başantrenörlüğe 1991 yılında Sırbistan'ın Partizan ekibinde başlayan Zeljko Obradovic, 20. sezonunu geçirdiği Avrupa'nın bir numaralı kupası THY Avrupa Ligi'nde şu ana kadar 8 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Tecrübeli başantrenör, Avrupa Ligi'nde 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011'de kupayı kaldırma başarısı gösterdi.

Sırp teknik adam, Avrupa Ligi'ndeki ilk kupasını henüz 31 yaşındayken kazandı. Obradovic yönetimindeki Partizan, 1992 yılında İstanbul'da yapılan Dörtlü Final'de Joventut Badalona'yı 71-70 yenerek kupanın sahibi oldu.

Deneyimli başantrenör, Joventut Badalona'yla 1993-1994, Real Madrid'le 1994-1995 sezonunda zafere ulaştı.

Obradovic, Panathinaikos ile de 8 kez Dörtlü Final'de yer alıp, 5 Avrupa şampiyonluğu gördü.

- Avrupa Ligi'nde 433 maç

Zeljko Obradovic, 20 sezondur boy gösterdiği Avrupa Ligi'nde şu ana dek 433 karşılaşmaya çıktı.

Deneyimli başantrenör, Fenerbahçe'nin yanı sıra Partizan, Joventut Badalona, Real Madrid ve Panathinaikos ile bu kulvarda çıktığı maçlarda 308 galibiyet, 125 mağlubiyet yaşadı.

- Fenerbahçe'yi 2 kez Dörtlü Final'e taşıdı

Zeljko Obradovic, Fenerbahçe ile son iki sezonda THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de yer alma başarısı gösterdi.

Sırp başantrenör idaresindeki sarı-lacivertli takım, 2015 yılında Madrid'e yapılan Dörtlü Final'deki ilk maçında Real Madrid'e yenilerek, finale çıkma şansını kaçırdı.

Obrodovic'in öğrencileri, geçen sezon Berlin'de gerçekleştirilen Dörtlü Final'de ise ilk maçta Laboral Kutxa'yı geçerek adını finale yazdırdı. Finalde Rus ekibi CSKA Moskova ile karşılaşan sarı-lacivertli ekip, mücadeleyi uzatma sonunda kaybederek kupayı rakibine kaptırdı.

Obradovic, THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin başında 92 maçta görev aldı.

Sarı-lacivertli takım, Obradovic yönetiminde çıktığı bu maçlardan 66 galibiyet ve 26 mağlubiyetle ayrıldı.

- İstanbul'daki iki Dörtlü Final'de de bulundu

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, daha önce İstanbul'da düzenlenen 2 Dörtlü Final organizasyonuna da takımlarını getirmeyi başardı.

Bu sezon Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak Dörtlü Final'i hedefleyen Fenerbahçe'de, başantrenör Obradovic için İstanbul'daki turnuvaların özel bir anlamı bulunuyor.

Obradovic, kariyerinin ilk sezonunda İstanbul'daki finalde Partizan'la Avrupa'nın zirvesine çıktı. İstanbul'da 2012 yılında ikinci kez düzenlenen Dörtlü Final'de de Obradovic'in Panathinaikos'u yer aldı. Panathinaikos, Sinan Erdem Spor Salonu'nda 4. oldu.

Obradovic, İstanbul'da 3. kez düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda Fenerbahçe'yle bir kez daha yer alarak, 3'te 3 yapmayı hedefliyor.

- Fenerbahçe ile 5 kupa kazandı

Fenerbahçe’nin başında 4. sezonunu geçiren Obradovic, şu ana dek kulübe 5 kupa kazandırdı.

Sarı-lacivertli takım, Obradovic yönetiminde ikişer kez Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası ile bir kez Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe'nin başında ilk kupa sevincini 2013-2014 sezonun başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı alarak yaşayan Obradovic, sezon sonunda takımını ligde şampiyonluğa taşıdı.

Zeljko Obradovic idaresindeki sarı-lacivertli ekip, geçen sezon ise lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesini götürdü.

- Ligde 130 maça çıktı

Sırp başantrenör, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 130 maçta Fenerbahçe'nin başında bulundu.

Bu karşılaşmaların 99'undan galibiyetle ayrılan sarı-lacivertli takım, 31'inde ise rakiplerine mağlup oldu.

- Milli takımda önemli başarılar kazandı

Zeljko Obradovic, kulüp kariyerinin yanı sıra milli takım seviyesinde de büyük başarılar elde etti.

Tecrübeli başantrenör, Yugoslavya Milli Takımı'nı 1997'de Avrupa, 1998'de ise dünya şampiyonu yaptı.